U fokusu

Izmišljeni putopisi Ane Opalić

Izložba Izmišljeni putopis, fotografkinje i videoumjetnice Ane Opalić otvorena je 18.11.2011. u Muzeju prekinutih veza u Zagreb, a u sklopu drugi po redu festivala lezbijske kreativnosti L-fest. L-fest koji, prezentacijom umjetničkih radova te poticanjem same zajednice na izražavanje vlastitog identiteta putem radionica, ima za cilj povećati vidljivost lezbijki u gradu i Hrvatskoj.

Izmišljeni putopisi Ane Opalić

Ana Opalić

Izložba Izmišljeni putopis, fotografkinje i videoumjetnice Ane Opalić otvorena je 18.11.2011. u Muzeju prekinutih veza u Zagreb, a u sklopu drugi po redu festivala lezbijske kreativnosti L-fest. L-fest koji, prezentacijom umjetničkih radova te poticanjem same zajednice na izražavanje vlastitog identiteta putem radionica, ima za cilj povećati vidljivost lezbijki u gradu i Hrvatskoj. U Muzeju prekinutih veza su, dajući im nove glasove i značenja, uz fotografije, izložene i kratke priče Mime Simić (Trinaest dana na Mjesecu) i Tajane Josimović (Izmišljeni putopis). Izložba je otvorena do 4.12.2011., pa autoričine fotografije sa putovanja, i, posjetitelji imaju priliku prevesti u vlastite priče o odlascima, dolascima, prekidima i trajanjima.

Ana Opalić rođena je u Dubrovniku 1972. godine. Diplomirala je 1997. filmsko i TV snimanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Fotografije samostalno izlaže od 1991. Godine. Od 2000. članica je Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika. Predstavljala je 2003. Hrvatsku na 50. venecijanskom bijenalu (zajedno s Borisom Cvjetanovićem). Dobitnica je II. nagrade na natječaju T-HTnagrada@ msu.hr 2008.