Vijesti

30.09.2011. 13:46:23 (Libela)

Beogradski Pride zabranjen!

Band Red Union - Ponosno uz hrabre drugove pedere i drugarice lezbejke!

Band Red Union - Ponosno uz hrabre drugove pedere i drugarice lezbejke!

Srpsko Vijeće za nacionalnu sigurnost (Savet za nacionalnu bezbednost,)kojeg vodi predsjednik Boris Tadić, zabranilo je održavanje beogradske Parade ponosa koja je bila zakazana za nedjelju, 2. listopada, javlja b92.net

Tadić i njegova sigurnosna ekipa ovu skandaloznu zabranu obrazložili su zaključkom da bi beogradski Gay Pride ugrozio nacionalnu sigurnost.

Povorka je trebala krenuti od parka Manjež, pored državnih institucija, pa sve do Studentskog kulturnog centra, a bilo je najavljeno oko 5 000 pripadnika policijskih snaga koji bi trebali osigurati da slavlje ljubavi i jednakosti protekne mirno.


Sudionicama i sudionicima Pridea trebali su se obratiti zastupnik europskog parlamenta Jelko Kacin, šef delegacije Europske komisije u Beogradu Vincent Degert, šef Misije OESS u Beogradu Dimitrios Kipreos, šefica ureda Vijeća Europe u Beogradu Antje Rotemund i organizatori skupa.

Tagovi: beograd pride, lgbtiq, srbija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

cukunio:
Ovo je poraz demokracije i podilaženje fašizmu ili nacizmu ili komunizmu - bez obzira kako se zvao.

Nisu tu bitni pederi ni lezbijke nego stanje ljudsjih prava i sloboda.

U Hrvatskoj je malo bolje stanje, ali imamo i mi prviše \"talibana\"..,.
04.10.2011. 11:15
nislija:
Cilj te parade a i svake druge te vrste u nasoj zemlji, je podsmevanje srpskom narodu, kulturi i kao takvo treba biti kriminalizovano.
10.09.2014. 10:52

Iz drugih medija

AEM