U fokusu

Održana feministička ljetna škola na Kopaoniku

“Ženski prostor”, feministička organizacija civilnog društva, koja se bavi osnaživanjem žena iz marginaliziranih društvenih grupa, na teritoriju Republike Srbije, sa sjedištem u Nišu, uz podršku fondacije “Rosa Luxemburg” organizirala je od 13. do 17. srpnja Feminističku ljetnu školu na Kopaoniku.

Održana feministička ljetna škola na Kopaoniku

“Ženski prostor“, feministička organizacija civilnog društva, koja se bavi osnaživanjem žena iz marginaliziranih društvenih grupa, na teritoriju Republike Srbije, sa sjedištem u Nišu, uz podršku fondacije “Rosa Luxemburg” organizirala je od 13. do 17. srpnja Feminističku ljetnu školu na Kopaoniku.

S ciljem razvijanja feminističke svijesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentica kroz analizu i sagledavanje aktualnih društvenih i političkih problema iz drugačijih perspektiva, uz poseban osvrt na položaj žena iz marginaliziranih društvenih grupa, u Feminističkoj ljetnoj školi na Kopaoniku su, uz 30ak sudionica iz Srbije i Bosne i Hercegovine, sudjelovale i 4 predstavnice “Domina”.

Teme koje su obrađene odnose se na društvenu konstrukciju roda, utjecaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu, zaštitu ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganiziranje, te promociju antifašističkih vrijednosti i ljudskih sloboda. Moderatorice radionica i predavačice bile su aktivistice ženskog pokreta u Srbiji, s velikim iskustvom u prijenosu znanja i radu sa ženama.