Vijesti

13.07.2011. 11:22:18 - Ladislav Tomičić (novilist.hr)

Radnice Kamenskog prekvalificirane u wellness terapeute

Prosvjedna povorka radnica Kamenskog 29. rujna 2010.

Prosvjedna povorka radnica Kamenskog 29. rujna 2010. (Foto: Libela.org)

Ako se tko povremeno sjeti radnica Kamenskog  koje su ostale bez posla i zapita se o njihovoj sudbini, njemu na znanje da su žene koje su ostavile po pet, deset i dvadeset godina u tekstilnoj industriji prekvalificirane, odnosno da će im u četvrtak biti uručene diplome za novo zanimanje – wellness terapeut.

Prekvalifikaciju im je osigurala Wellness Udruge Hrvatske , a školovanje za novo zanimanje koje će radnicama Kamenskog biti upisano i u radne knjižice trajalo je četiri mjeseca. Svečano uručenje diploma odigrat će se na Zagrebačkom velesajmu, u dvorani Brijuni.   

– Ova humana akcija započela je još na sajmu Dani ljepote, gdje je Wellness udruga Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom  odlučila darovati i prije svega pomoći djelatnicama Kamenskog da se prekvalificiraju i steknu novo zvanje kako bi im olakšalo pronalaženje novog posla.

Molimo Vas da podržite ovu pozitivnu priču kao i gospođe koje su dale sve od sebe kako bi bile konkurentne na tržištu rada, stoji u dopisu koji smo dobili od Wellness Udruge Hrvatske.

Ova "pozitivna priča", dakle, privedena je kraju, a sad ostaje još samo sitnica.

Ostaje još samo da radnice čije je poduzeće uništeno, po svemu sudeći zbog atraktivnog zemljišta na kojem je smješteno, pronađu novi posao u nekom od wellness centara diljem Hrvatske.

Tagovi: kamensko, prekvalifikacija, tekstilne radnice, wellness

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM