Vijesti

20.04.2011. 13:24:04 - A. Jerković (slobodnadalmacija.hr)

Pripremna događanja za Split Pride

Postavljena izložba 'Različite obitelji, ista ljubav'

Detalj sa izložbe

Detalj sa izložbe (Foto: Duje Klarić/CROPIX)

U Info zoni ovog je tjedna otvorena izložba "Različite obitelji, ista ljubav", koja je dio pripremnih događanja za manifestaciju Split Pride, a koja će se održati prvi put u našem gradu, u lipnju. Izložba je proizišla iz kampanje u organizaciji ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), a sastoji se od postera i plakata distribuiranih diljem Europe u protekle tri godine.
Od lani, izložba je proputovala kroz brojne europske zemlje radi dodatnog podizanja svijesti o potrebi za jednakim pravima na obiteljski život bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

- To je ujedno i osnovna poruka ove izložbe. Izložba se sastoji od 12 portreta različitih obitelji kojima je jedno zajedničko, a to je ljubav. Ipak, u mnogim europskim zemljama ove obitelji ostaju neprepoznate ili su diskriminirane u zakonodavstvu. Cilj izložbe je razotkriti vidove diskriminacije s kojima su ovakve obitelji suočene i time propitati društveno prihvaćane situacije – kazao je Edo Bulić, koordinator Iskoraka, Centra za prava seksualnih i rodnih manjina.

Tagovi: diskriminacija, homoseksualnost, iskorak, izložba, obitelj, split pride

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM