U fokusu

Ženska koalicija opozicijskih stranaka

Na inicijativu Foruma žena SDP-a formirana je ženska koalicija “Saveza za promjene” sastavljena od predstavnica SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a. Osnovni ciljevi ženske koalicije su izrada politika usmjerenih na rješavanje specifičnih potreba žena koje će biti sastavni dio politika i programa stranaka koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima te političko osnaživanje žena s osobitim naglaskom na “ženska” mjesta na listama za parlamentarne izbore u smislu poštivanja paritetne zastupljenosti.
Ženska koalicija opozicijskih stranaka
Na inicijativu Foruma žena SDP-a formirana je ženska koalicija “Saveza za promjene” sastavljena od predstavnica SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a.

Osnovni ciljevi ženske koalicije su izrada politika usmjerenih na rješavanje specifičnih potreba žena koje će biti sastavni dio politika i programa stranaka koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima te političko osnaživanje žena s osobitim naglaskom na “ženska” mjesta na listama za parlamentarne izbore u smislu poštivanja paritetne zastupljenosti.

Formirana je i radna skupina koja će izraditi zajedničku platformu politika koje će obuhvatiti sva područja važna za položaj žena u društvu. Zajednička platforma će uključiti izradu ekonomske, financijske, socijalne, zdravstvene, obrazovne i kulturne politike.

Na sastanku, održanom 9. travnja u sjedištu SDP-a, raspravljalo se o brojnim temama od značaja za žene, a posebno je bilo riječi o neprovođenju postojećih zakona te različitih politika i strategija, najčešće, na štetu položaja žena u društvu.

SDP kroz rad Foruma žena i HNS kroz rad Ženske inicijative posjeduju dugogodišnje iskustvo na ovom planu. IDS je Klub žena osnovao prije dvije godine, a HSU za sada nema formalnu organizaciju, ali je ona u pripremi.