U fokusu

Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović odlazi na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju, čime postaje jedina žena između šestorice Rasmussenovih pomoćnika. Vodit će odjel za javnu diplomaciju, čime će biti zadužena za veze s akademskim, diplomatskim i medijskim institucijama, u cilju poboljšanja imidža NATO-a

Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović odlazi na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju, potvrdio je za naš list glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun.

“Riječ je o iznimnom priznanju za Republiku Hrvatsku, za hrvatsku diplomaciju, ali i veliko priznanje za veleposlanicu Grabar-Kitarović i njezin diplomatski rad”, kazao je Dragun.

Grabar-Kitarović javila se na javni natječaj za prestižan položaj u NATO-u, na kojem je i izabrana, čime postaje jedina žena između šestorice Rasmussenovih pomoćnika. Vodit će odjel za javnu diplomaciju, čime će biti zadužena za veze s akademskim, diplomatskim i medijskim institucijama, u cilju poboljšanja imidža Sjevernoatlantskog saveza.

Grabar-Kitarović, Riječanka, u diplomaciji je provela posljednje desetljeće i pol. Bila je i ministrica vanjskih poslova, sve dok zbog nikad razjašnjenog sukoba s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom nije razriješena. Nakon toga je zahvaljujući tadašnjem šefu države Stipi Mesiću otišla za veleposlanicu u SAD.