U fokusu

Radnice Uzora poslale poruku s Rive

“Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo”, najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru. Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela “Goli i bosi”, bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao. “Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu”, kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

Radnice Uzora poslale poruku s Rive

“Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo”, najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru.

Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela “Goli i bosi”, bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao.

“Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu”, kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

Iako nije bilo planirano, jednu od radnica pozvalo se na binu, a ona je progovorila o politici koju vodi aktualna hrvatska Vlada.

“Drže ruku na srcu i kradu. Kažu da su katolici, a ubijaju nas svaki dan, uzeli su nam pravo na život i rad”, kazala je radnica Uzora, a premijerki Jadranki Kosor je poručila neka skine osmijeh s lica i one će joj pomoći.

Inače, radnice Uzora pokrenule su stečaj, a na to imaju pravo kao vjerovnice. Naime, Bruno Orešar im je dužan više od dva milijuna kuna za plaće, a više od 40 milijuna kuna dužan je državi za doprinose.