U fokusu

Žene Brodosplita uz žene Uzora

Radnice splitskog Uzora već mjesecima nisu primile plaću. Unatoč tomu i dalje rade i nadaju se da će pokretanjem stečaja dobiti barem dio zarađenog novca. Danas su im potporu pružile članice Nazavisnog sindikata Brodosplita. Na žalost, bojimo se da i nas čeka ovaka sudbina i apeliram na sve instutucije da pomognu, neka ne dopuste da se više radi ovo što se radilo, izjavila je Blaženka Ercegović iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Žene Brodosplita uz žene Uzora

Radnice splitskog Uzora već mjesecima nisu primile plaću. Unatoč tomu i dalje rade i nadaju se da će pokretanjem stečaja dobiti barem dio zarađenog novca. Danas su im potporu pružile članice Nazavisnog sindikata Brodosplita.

Na žalost, bojimo se da i nas čeka ovaka sudbina i apeliram na sve instutucije da pomognu, neka ne dopuste da se više radi ovo što se radilo, izjavila je Blaženka Ercegović iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Uzorov brod se potopio kad je na njegovo kormilo stao Bruno Orešar. Imao je respektabilnu tekstilnu tvrtku, a danas radnice koje rade za zrak. Gore je nego u robovlasničkom sistemu. Robove su izrabljivali, ali su im barem dali kruha, poručuju.

Radnice se nadaju da će pravna država stati na kraj krimalu i pljački u Uzoru. U posrnuloj tvrtki provest će se stečajni postupak. Šezdeset će ih završiti na Zavodu za zapošljavanje, ostale se nadaju poslu. Svi se, pak, nadaju da bi od stečaja mogle dobiti makar dio zarađenih plaća.