U fokusu

Hajdukovci snimili spot protiv nasilja nad ženama

Senijad Ibričić: Udarajte balun, a ne žene!

Sve je krenulo s idejom Ivanke Luetić Boban, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije koja godinama upozorava na problem nasilja. Nakon samo jednog poziva Ivankinom apelu odazvali su se igrači Hajduka pa je jutros oko podne na Poljudu upriličeno i prvo snimanje. I dok su blicevi bljeskali, pred kamerama i mikrofonima su se nizali Hajdukovi prvotimci: Ahmad Sharbini, Senijad Ibričić…

Senijad Ibričić: Udarajte balun, a ne žene!

Uz nogometaše se obično spominju i žene, a u novom nastavku te priče popularni su sportaši opet na strani žena, ovaj put u akciji protiv nasilja “Ja mislim”.

Sve je krenulo s idejom Ivanke Luetić Boban, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije koja godinama upozorava na problem nasilja. Nakon samo jednog poziva Ivankinom apelu odazvali su se igrači Hajduka pa je jutros oko podne na Poljudu upriličeno i prvo snimanje.

I dok su blicevi bljeskali, pred kamerama i mikrofonima su se nizali Hajdukovi prvotimci: Ahmad Sharbini, Senijad Ibričić, kapetan Srđan Andrić, Ervin Bulku, bio je tu i trener Goran Vučević, a iz prikrajka je sve bodrio i uvijek prisutni Crni, svi s jednim ciljem – zaustaviti nasilje nad ženama.

– Nijedna žena ne želi biti zlostavljana, udarajte balun, a ne žene – poručio je Hajdukov najbolji igrač Senijad Ibričić.

I ono što je kazao nakon što su se kamere ugasile moglo se svesti pod isti motiv:

– Želimo i na ovaj način ukazati na problem nasilja i drago nam je što i mi sportaši možemo dati svoj prilog ovoj vrijednoj akciji – tako je svoje dojmove ispričao Ibričić.

Ervin Bulku izjavu je dao na materinjem, albanskom, jeziku, a na borbu protiv nasilja ukazali su i drugi igrači.

Njihovi apeli emitirat će se na radiju i televiziji, prvi put na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog i bit će tako sve dok bude i akcije. Najavljuje to spiritus movens cijelog projekta Ivanka Luetić Boban.

– Igrači Hajduka su se odmah odazvali, htjeli smo odmah uključiti i našu Torcidu, no oni su morali u Istru bodriti svoje prvotimce. Sportaši su uzor mladim ljudima i zato smo u ovoj kampanji krenuli upravo s njima – kaže Ivanka.

Nakon Hajduka u akciji će sudjelovati i drugi sportaši, pjevači, glumci te druge javne osobe izvan ove županije. Hajdukovci su nakon uspješnog snimanja krenuli za Pulu gdje će na terenu pokušati dobiti bodove u ogledu s Istrom. Na ovom humanom terenu, bodove su zasigurno već dobili.