U fokusu

Indra Nooyi najuspiješnija poslovna žena na svijetu

INDRA Nooyi, glavna izvršna direktorica Pepsija, opet je zasjela na prvo mjesto liste 50 najuspješnijih poslovnih žena na svijetu, koju svake godine sastavlja Financial Times. Zapravo, među prva četiri mjesta na ljestvici nema nikakvih promjena. Andrea Jung iz Avona je na drugom, Güler Sabanci iz grupe Sabanci Group na trećem, a Irene Rosenfeld iz Kraft Foodsa na četvrtom.

Indra Nooyi najuspiješnija poslovna žena na svijetu

AFP

INDRA Nooyi, glavna izvršna direktorica Pepsija, opet je zasjela na prvo mjesto liste 50 najuspješnijih poslovnih žena na svijetu, koju svake godine sastavlja Financial Times.

Zapravo, među prva četiri mjesta na ljestvici nema nikakvih promjena. Andrea Jung iz Avona je na drugom, Güler Sabanci iz grupe Sabanci Group na trećem, a Irene Rosenfeld iz Kraft Foodsa na četvrtom.

Ipak, navodi FT, čak i među prvih deset došle su žene koje jednostavno nisu bile nakupile dovoljno vremena na čelu svojih kompanija kad se sastavljala prošlogodišnja lista. Među njima su Ursula Burns iz Xeroxa, Ellen Kullman iz DuPonta i Chanda Kochhar iz ICICI-a.

Na peto mjesto je ušla Kineskinja Dong Mingzhu iz Gree Electrica, Kineskinja Cheung Yan iz kompanije Nine Dragons Paper je također među prvih deset, a i jedna od najbogatijih Kineskinja, Wu Yajun, uspjela je ući u prvih 50.