U fokusu

Noć uoči beogradske Parade ponosa

Napadnuti aktivisti Žena u crnom

Organizacija Žene u crnom navodi da su protekle noći dva mladića upala u njihove prostorije u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu i čekićem napala aktiviste. “Da se nije radilo o slučajnom incidentu pokazuje to da su mladići u prostorije ušli tražeći pedera među prisutnima, želeći da se fizički obračunaju”, navodi se. Žene u crnom ocenile su da su motivi napada politički stavovi i homofobija i zatražile od nadležnih državnih organa da što pre pronađu počinioce i kazne ih. “Politički motivisan napad na aktivistkinje i aktiviste “Žena u crnom” desio zato što podržavamo prava LGBT populacije.

Napadnuti aktivisti Žena u crnom

Organizacija Žene u crnom navodi da su protekle noći dva mladića upala u njihove prostorije u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu i čekićem napala aktiviste. “Da se nije radilo o slučajnom incidentu pokazuje to da su mladići u prostorije ušli tražeći pedera među prisutnima, želeći da se fizički obračunaju”, navodi se. Žene u crnom ocenile su da su motivi napada politički stavovi i homofobija i zatražile od nadležnih državnih organa da što pre pronađu počinioce i kazne ih.

“Politički motivisan napad na aktivistkinje i aktiviste “Žena u crnom” desio zato što jasno i nedvosmisleno podržavamo prava LGBT populacije kao i organizaciju Parade ponosa, kao što politički angažman “Žena u crnom” ujedno podrazumeva i jasnu osudu zločina počinjenih u naše ime”, navodi se u saopštenju “Žena u crnom”. U Hitnoj pomoći agenciji Beta rečeno je da je u napadu povređena jedna žena, ona je sa posekotinom kapka i povredom nosa prevezena na Urgentni centar.

Policija se još nije oglasila o ovom incidentu.