U fokusu

Ususret izborima u Bosni i Hercegovini

Svečano podignuta zastava za žene u BiH

U  petak je u pet gradova BiH upriličeno je svečano podizanje zastave za sve bosanskohercegovačke žene u okviru projekta Osnaživanje uloge žena “101 razlog zašto glasati za ženu”. U Sarajevu je tačno u 12:00 svečano podignuta zastava ispred Narodnog pozorišta. Osim Sarajeva, zastave će biti postavljene i u Bijeljini, Bratuncu, Livnu i Bosanskom Grahovu, saopšteno je iz Fondacije “Cure”. Cilj akcije je animiranje političkih partija da na predstojećim izbornim kampanjama daju više medijskog prostora ženama, te da se pokrene svojevrsni mjesec ženskog aktivizma i promišljanja političke stvarnosti i uloge žene u BiH.

Svečano podignuta zastava za žene u BiH

A.Panjeta/Sarajevo-x.com

U pet gradova BiH  u petak 3. septembra  upriličeno je svečano podizanje zastave za sve bosanskohercegovačke žene u okviru projekta Osnaživanje uloge žena “101 razlog zašto glasati za ženu”. U Sarajevu je tačno u 12:00 svečano podignuta zastava ispred Narodnog pozorišta. Osim Sarajeva, zastave će biti postavljene i u Bijeljini, Bratuncu, Livnu i Bosanskom Grahovu, saopšteno je iz Fondacije “Cure”. Cilj akcije je animiranje političkih partija da na predstojećim izbornim kampanjama daju više medijskog prostora ženama, te da se pokrene svojevrsni mjesec ženskog aktivizma i promišljanja političke stvarnosti i uloge žene u BiH.

Ovim projektom želi se podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga koji se već realiziraju u 36 gradova BiH i 105 ruralnih područja.

Projekat Osnaživanje uloge žena “101 razlog zašto glasati za ženu” koordinira TPO fondacija, Udruženje “Infohouse” vlasnik je brenda 101 razlog, a za edukaciju su zadužene Fondacija “Cure” i još 10 partnera iz cijele BiH.