Vijesti

01.09.2010. 15:11:10 (zaklada.civilnodrustvo.hr)

Dodijeljene Euro-mediteranske nagrade za dijalog među kulturama

Zaklada Anna Lindh i njezin partner Fondazione Mediterraneo pokrenule su 2006. godine Euro-mediteransku nagradu za dijalog među kulturama koja je dodjeljena već pet puta i koja je u svim dosadašnjim godinama prepoznavala dostignuća pojedinaca i organizacija u mnogim područjima, uključujući međureligijski dijalog, umjetnost i uzajamno razumijevanje, te promicanje kulture mira.

Pobjednici su Prijatelji zemlje sa Bliskog istoka/Eco Peace Friend of Earth Middle East, udruga za zaštitu okoliša koja okuplja aktiviste/ice iz Jordana, Izraela i Palestine.

Drugo mjesto Euro-mediteranske nagrade za dijalog dodijeljeno je Regionalnom centru zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC), instituciji koja obavlja više od 300 projekata zaštite okoliša u godini i unutar 16 različitih europskih zemalja, osim Turske.

Treće mjesto pripalo je Zakladi islamske kulture (FUNCI), španjolskoj organizaciji koja promiče euro-islamski dijalog i pomaže naći rješenja za društvene probleme.

Četvrti mjesto pripalo je grčkoj udruzi Informacijski ured za zaštitu okoliša, kulture i održivog razvoja koja radi na zaštiti okoliša i kulturne baštine.

I na kraju peto mjesto osvojio je Nikos Chrysogelos, grčki aktivist za održivi razvoj, sudjelovanje mladih, međukulturni dijalog i obrazovanje za održivost.

Tagovi: anna lindh, dijalog, mediteran, mulitkultura, nagrada krunoslav sukić

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM