U fokusu

Prvi radio za žene na palestinskom području

Palestinski poduzetnici na Zapadnoj obali u nedjelju su svečano pustili u rad radijsku postaju namijenjenu ženama, prvu takve vrste na palestinskom području. “Nisa (žene) 96 FM”, postaja na arapskom jeziku, emitirat će program u kojemu će najviše mjesta zauzimati društvene teme, posebice pitanja žena. I glavninu zaposlenih čine žene, prenosi Hina. Ova postaja će se baviti njihovim problemima, posebno žrtvama nasilja, rekla je palestinska ministrica za prava žena Rabiha Diab, koja je nazočila svečanom obilježavanju početka rada postaje.

Prvi radio za žene na palestinskom području

michaelramallah

Palestinski poduzetnici na Zapadnoj obali u nedjelju su svečano pustili u rad radijsku postaju namijenjenu ženama, prvu takve vrste na palestinskom području.

“Nisa (žene) 96 FM”, postaja na arapskom jeziku, emitirat će program u kojemu će najviše mjesta zauzimati društvene teme, posebice pitanja žena, i glazba. I glavninu zaposlenih čine žene, prenosi Hina.

Program će biti usmjeren i na ženske i na muške teme, rekla je Majsun Ode, jedna od osnivačica radija.

Ovo je lijepa vijest za društvo i za palestinske žene gdje god one bile. Ova postaja će se baviti njihovim problemima, posebno žrtvama nasilja, rekla je palestinska ministrica za prava žena Rabiha Diab, koja je nazočila svečanom obilježavanju početka rada postaje.