Vijesti

24.02.2009. 20:05:11 - BRANIMIR BRADARIĆ (Večernji list)

Možda ipak ima pravde na sudovima...

Vukovarka Sonja Vidaković sutra ipak neće morati u zatvor u Remetinec na odsluženje kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, na koji je osuđena zbog kašnjenja s plaćanjem alimentacije za dvoje svoje djece. Poslije medijskih napisa, od vukovarskog suda dobila je nekoliko dana vremena da pribavi zamolbu kojom će tražiti da joj se na neko vrijeme odgodi odlazak u zatvor.'Djeci dajem što imam'
- Moram donijeti i dokument iz Centra za socijalnu skrb da sam socijalno sposobna voditi brigu o svom djetetu. Sve to ću sutra predati, a onda je na sudu da mi odlazak u zatvor prolongira od jednoga do šest mjeseci - kaže Sonja Vidaković koja smatra da bi, da njezina priča nije objavljena u medijima, sutra već bila u Remetincu.

- Na žalost, tako je. Jer kako drugačije tumačiti da sad odjednom postoje načini da ne odem u zatvor. Sud je bio upoznat s mojom situacijom i prije. Nisam radila niti sam imala novca. Kad god sam mogla, djeci sam davala koliko sam imala. Usto, platila sam traženi iznos sa zakašnjenjem, a kći od 2005. godine zapravo živi kod mene - navodi Sonja.

Vjekoslav Cestar, odvjetnik Sonje Vidaković, kaže da sud nije provjerio sve navode žalbe, da nije bilo razloga za žurnim slanjem njegove klijentice u zatvor te da se mogao pričekati i odgovor Vrhovnog suda Republike Hrvatske, od kojega je također zatraženo mišljenje.

Tagovi: alimentacija, obitelj

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM