U fokusu

Živi zid za Varšavsku nastavlja s dežurstvima

Prosvjed u četvrtak 20. svibnja u 18h

“Molim vas da ne bude sukoba s policijom. Molim vas da ne bude nasilja i konflikta s policijom i zaštitarima jer to oni žele”, pozivao je prosvjednike Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, nakon što je na teren izašla interventna policija. Nakon  petnaestak minuta lupanja po ogradi prosvjednici su uspjeli srušiti ogradu koja je noćas postavljena u Varšavskoj kako bi se mogli nastaviti radovi. Prosvjednike je ubrzo okružila policija, a oni su na taj potez policije odgovorili tako da su sjedeći po pločniku Varšavske svojim tijelima odlučili spriječiti bilo kakav nastavak radova.

Prosvjed u četvrtak 20. svibnja u 18h

“Molim vas da ne bude sukoba s policijom. Molim vas da ne bude nasilja i konflikta s policijom i zaštitarima jer to oni žele”, pozivao je prosvjednike Tomašević nakon što je na teren izašla interventna policija. Nakon  petnaestak minuta lupanja po ogradi prosvjednici su uspjeli srušiti ogradu koja je noćas postavljena u Varšavskoj kako bi se mogli nastaviti radovi.

{slika}

Prosvjednike je ubrzo okružila policija, a oni su na taj potez policije odgovorili tako da su sjedeći po pločniku Varšavske svojim tijelima odlučili spriječiti bilo kakav nastavak radova.
“Ova situacija dogodila se doslovce spontano. Krupni kapital nema nikakvog obzira i ovo je odgovor na to. Drago nam je jer ovo pokazuje da građani nisu spremni na predaju. Došli smo tu samo najaviti sutrašnji prosvjed, a građani su spontano počeli gurati ogradu i srušili je. Ne ograđujemo se od tog čina, ali nismo sigurni da li možemo i želimo li kontrolirati reakcije građana”, rekao je Teodor Celakoski iz Prava na grad.

{slika}

Glumica Urša Raukar koja je držala transparent ostala je u Gundulićevoj ulici iz koje je policija blokirala ulazak u Varšavsku.
“Nisu nam rekli zbog čega ne možemo unutra, ali pretpostavljam da čuvaju skup. Ja ću ovdje ostati do kraja”, rekla je Raukar. U međuvremenu se, od početka prosvjeda, broj policajaca u Varšavskoj udvostručio, a u obližnjoj Telsinoj ulici viđene su i policijske marice.

Tomašević je, pak, sa megafona pozvao sve prosvjednike da mobitelima pozovu sve koje poznaju da im se pridruže u prosvjedu.