Vijesti

23.02.2009. 11:40:54 (Nova TV)

Kad sud nema veze s pravdom

Država nema milosti za ženu koja je dva mjeseca nakon sudskog roka platila dug za alimentaciju. 'Nikad nisam rekla da ne želim ili da ja svojoj djeci ne dam nešto. Samo nisam bila u mogućnosti da to ispunim. Čim sam bilo koju mogućnost stekla ja sam to ispoštovala i isplatila', priča kroz plač Sonja Vidaković, osuđena majka.

Nakon brakorazvodne parnice Sonja je ostala bez imovine. U isto vrijeme ostala je i bez posla. Prvi stalni posao dobila je tek u svibnju prošle godine. '1. srpnja isplatila sam svih 35 tisuća kuna. Novac sam skupljala svakako. Otišla sam u dozvoljeni minus. Poslodavac mi je veću sumu novca posudio. Od susjeda s kojim sam dobra sam posuđivala', kaže dalje Sonja.

Iako je platila dug, Sonja će u zatvor. Da apsurd bude veći, njezin bivši suprug ne plaća alimentaciju za kćerku koja već tri godine živi s majkom. Sonji su pune oči suza jer svojoj odlikašici neće doći na maturu. Zbog zatvora prijeti joj i otkaz.

'Sve propada. Ja ostajem socijalni slučaj. Ni država ne dobija ništa s tim. Moje dijete gubi možda najviše'. Jednim potezom pera država ne samo da Sonju šalje u zatvor, već i njezinu kćerku u dom za nezbrinutu djecu. 17-godišnja djevojka ne želi živjeti s ocem.

Tagovi: alimentacija, obitelj

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM