U fokusu

Ženama sve nagrade udruženja obrtnika otoka Brača

Prestižno bračko obrtničko odličje, Nagradu za životno djelo, zaslužile su četiri žene, tri iz obrta ugostiteljstva i jedna iz ribarstva. Bepina Lukšić iz Sutivana dobila je nagradu iz ribarstva za svoj obrt “Barba Jere” dok su nagrade iz ugostiteljstva primile Vinka Landeka iz Supetra, obrt Jastog, Arsijena Kirigin iz Supetra, obrt Jure i Nade Stipičić iz Gornjega Humca, konoba Nada.

 

Ženama sve nagrade udruženja obrtnika otoka Brača

Prestižno bračko obrtničko odličje, Nagradu za životno djelo, zaslužile su četiri žene, tri iz obrta ugostiteljstva i jedna iz ribarstva. Bepina Lukšić iz Sutivana dobila je nagradu iz ribarstva za svoj obrt “Barba Jere” dok su nagrade iz ugostiteljstva primile Vinka Landeka iz Supetra, obrt Jastog, Arsijena Kirigin iz Supetra, obrt Jure i Nade Stipičić iz Gornjega Humca, konoba Nada. Sve one imaju obrte više od 20 godina i u njihov razvoj uložile su mnogo truda, znoja i rada. Uz čestitke nagradu im je uručio Stanko Marinković, predsjednik Udruženja bračkih obrtnika.

Godina žena 

Isto tako uručena su priznanja za dugogodišnji rad u obrtništvu i zahvalnice za izuzetan doprinos obrtništvu. Na skupu se čulo kako na najvećem dalmatinskom otoku ima više od 500 obrta, što najbolje svjedoči kolika je njihova važnost i uloga u bračkom gospodarstvu i zapošljavanju. Predsjednik Marinković je izvijestio kako je udruženje kupilo prostorije za rad, što će dati dodatni zamah obrtništvu na otoku.

S obzirom na to da je ova godina proglašena godinom žena u obrtništvu, pozvao je sve, a osobito žene, da ustraju u razvoju svog obrta i otvaranju novih radnih mjesta. U zabavnom programu sudjelovali su splitski zabavni sastav “Fortuna” i ženski tamburaški sastav “Garavuše” iz Požege.