Vijesti

22.01.2010. 15:20:52 - Anamarija Gospočić

Ne dam Varšavsku!

 Danas je trebalo započeti rušenje drveća, koje "smeta"  kako bi gradnja tunela, koji je dio garaže u sklopu projekta koji provodi Hoto grupa, mogla započeti.

(Podsjetimo se da je, u siječnju 2008., pet tisuća građana i građanki  prosvjedovalo i time pokušalo zaustaviti gradnju poslovno stambenog projekta Hoto grupe. )

Aktivisti udruga Zelena akcija i Pravo na grad organizirali su danas u 10h prosvjed u Varšavskoj ulici. Poziv na akciju je bio upućen u jutarnjim satima pa smo kolegice i ja krenule kako bi dale doprinos akciji. Pomislila sam; Pa kvragu! Varšavskom hodam od kad znam za sebe a sada će tu biti asfalt, auti , izlozi iz kojih vrište "SNIŽENJA"  ili "STIGLA NOVA KOLEKCIJA" i svo ostalo veselje šoping centara ...Idem mada ne vjerujem da će zbog nas zaustaviti gradnju.

Aktivisti i aktivistkinje ogradili su drveća kavezima u koje su i sami ušli, a neki od njih su se i hrabro popeli na drveća kako bi ih sačuvali od rušenja. Izgledalo je skroz fora! U sred Varšavske ljudi sjede na drveću i čuvaju ih od rušenja! Ali nije dugo trebalo da me obuzme neka sjeta a i tuga zato što volim ovaj grad i zato jer mi je nebulozno da se ruši drveće i uništava izgled grada u korist nicanja šoping centara i garaža na svakom ćošku. Stajala sam sa ostalim aktivistima u znak protesta, a da ne patim od straha od visine popela bih se na drvo.

Na trenutak sam se teleportirala u budućnost i pred očima mi se pojavila slika automobila koji prolaze Varšavskom, glanc novog pločnika, svijetla novog šoping centra, i pomislila sam FUJ - Ne dam Varšavsku!

Tagovi: hoto, libelin blog, podzemna garaža, pravo na grad, rušenje, varšavska, zelena akcija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

mercedes:
super ani!

ne damo varšavsku!!!
22.01.2010. 15:50
mirror:
bravo! ni ja ne dam varšavsku! i nije toliko problem u shopping centru, koliku u nagužvanim autima i njihovim ispušnim plinovima te neposrednom blizinom (u radijusu od 100 metara) dviju osnovnih, triju srednjih škola te jednim fakultetom i jednom akademijom. iz aviona je vidljivo da to nije u interesu šire javnosti te da nam gradom upravljaju barbari! ali, ne još za dugo, nadam se! Pozdrav, Vaš Drago ;-)
23.01.2010. 19:55
ani:
ej Drago:) pa upravo tako,sve je to u paketu zbog kojeg treba zaustaviti barbarsko uništavanje! si ju!
23.01.2010. 20:39
jk:
sramota da se dozvoljava da se promet dovlaci u centar grada. sve odgovorne za to bi trebalo ko sto seks kaze, locirati, transferirati etc:))
24.01.2010. 15:14

Iz drugih medija

AEM