Vijesti

17.12.2009. 14:18:35 - M.J. (Slobodna Dalmacija)

Strojevi za šivanje drniškim ženama

Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Joshio Tamura, Udruzi "Žena" je u Drnišu uručio vrijednu donaciju strojeva za šivanje. U okviru Projekta pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu, vlada Japana darovala je drniškim ženama 15.599 eura, kojima je kupljeno sedam šivaćih strojeva i dva stroja za vezenje koji će im koristiti kako bi razvile vještinu šivanja te povećale mogućnosti zapošljavanja.


Riječ je, inače, o udruzi koja već godinama pruža pomoć nezaposlenim ženama na drniškom području koje su se našle u vrlo teškim životnim uvjetima, a budući da su mnoge starije od 40 godina, to im dodatno otežava pronalazak posla. Darovni ugovor za šivaće strojeve u japanskom veleposlanstvu u Zagrebu, predsjednica Udruge "Žena" iz Drniša Milena Perčin potpisala je još u veljači ove godine.

- Donacija Japanaca udruzi je omogućila edukaciju dugotrajno nezaposlenih žena. Na ovaj način, socijalnim poduzetništvom, osigurat ćemo ženama znanje, materijal i tržište - kazala je Perčin, dodajući da uopće ne sumnja u uspjeh projekta.

Za rad se već javilo dvadesetak žena, a prvi se rezultati očekuju za godinu dana. U okviru programa pomoći za temeljne potrebe u Hrvatskoj, vlada Japana odobrila je oko 60 tisuća eura, a osim za drniški projekt, novac je odobren i za Projekt nabave vozila Hitne pomoći za radnu jedinicu u Gračacu.

Tagovi: drniš, ekonomija, tržište rada, zapošljavanje, ženske udruge

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM