Vijesti

06.12.2009. 14:15:17 (Javno.com)

Kosor: Lesarova izjava je seksistička

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor reagirala je na izjavu saborskog zastupnika Dragutina Lesara u vezi s amandmanom Vlade RH na Zakon o radu (ZOR) kojim se olakšava noćni rad trudnicama, a koji je izjavio kako je "mogući razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to", priopćeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

"Naravno ne osporavajući zastupnikovo pravo da o radu Vlade RH govori što želi i smatra potrebnim, predsjednica Vlade ističe kako je izjava: 'Mogući je razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to' krajnje seksistička i diskriminatorska", navodi se u priopćenju.

"Amandman Vlade na Zakon o radu kojim se olakšava noćni rad trudnicama, zastupnik Lesar doveo je u vezu s mogućom osobnom zainteresiranošću žena članica Vlade.

 

Nastojao je bit duhovit

Izjava je u suprotnosti s Ustavom, Zakonom o suzbijanju diskriminacije i Zakonom o ravnopravnosti spolova jer njom zastupnik Lesar nastoji diskvalificirati samo žene članice Vlade RH (4), insinuirajući da je Vlada reagirala amandmanom isključivo zbog interesa žena članica Vlade.

Budući da je uz sve rečeno zastupnik Lesar nastojao bit i duhovit njegovo politička diskvalifikacija žena u javnom prostoru doima se još tragičnijom", navodi u reagiranju premijerka Kosor, priopćava Vladin Ured za odnose s javnošću.

Tagovi: dragutin lesar, jadranka kosor, premijerka, seksizam, zakon o radu

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

maja:
drago mi je što je reagirala. i što joj nije promaknula ova izjava. također mi se sviđa to što uočava kako pokušaj bivanja duhovitim ustvari čini ovaj lesarov istup još tužnijim. bravo, jk.
06.12.2009. 23:17

Stup srama

Iz drugih medija

AEM