U fokusu

Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

 Kao i svake godine od svog osnutka “Domine” aktivno sudjeluju u međunarodnoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, a ove godine obilježavaju je raznim aktivnostima diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istovremeno Domine pozdravljaju namjeru Grada Splita da osnuje Povjerenstva za ravnopravnost spolova te surađuje na ugrađivanju roda u javne politike u Splitu.

Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

 Kao i svake godine od svog osnutka “Domine” aktivno sudjeluju u međunarodnoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, a ove godine obilježavaju je raznim aktivnostima diljem Splitsko-dalmatinske županije.

25. studenog, u suradnji s u suradnji s udrugom “Mirta” i Forumom žena GO SDP Kaštela, u Kaštelima su organizirale okrugli stol na temu “Zlostavljanje u obitelji” s posebnim osvrtom na stanje na području Grada Kaštela.

30. studenog, u suradnji s Forumom žena GO SDP Omiš, slijedi okrugli stol pod nazivom “Svoga tijela gospodarica”, a 05. studenog u Marmontovoj ulici u Splitu dijeliti će letke, brošure, majice, kuhinjske krpe i druge promotivne materijale kojima će “Domine” informirati građane o svojim aktivnostima i projektima. Pritom će se sakupljati i dobrovoljni prilozi građana namijenjeni Fondu protiv nasilja protiv žena i za pomoć ženama žrtvama nasilja. 10. studenog u vlastitim prostorijama “Domine” će javnom tribinom obilježiti 30. godišnjicu CEDAW izvještaja “u sjeni” o stanju ženskih ljudskih prava i provedbi politika rodne ravnopravnosti.

Slučajno ili, što je vjerojatnije, ne, u susret 16 dana aktivizma, Grad Split je najavio ponovno osnivanje gradskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, jednako kao i namjeru ponovnog otvaranja skloništa za žene žrtve nasilja. “Domine pozdravljaju namjeru Grada Splita da osnuje Povjerenstva za ravnopravnost spolova, kao neophodni mehanizam za provedbu rodnih politika, te iskazanu spremnost na suradnju u ugrađivanju rodne politike u javne politike u Gradu Splitu” izjavila je Mirjana Kučer, voditeljica edukacijskog programa Domina.