U fokusu

Promocija spota “Nije smiješno”

25.studenog u u kinu “Mosor” održana je promocija edukativnog spota “Nije smiješno” udruge “Ženska pomoć sada”. Spot je prvenstveno namijenjen djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja, a u nadi kako će ih potaknuti da nasilje u svojem domu prijave nadležnim institucijama. Za scenarij i režiju spota zaslužni su Tomislav Fiket i Bruno Razum.

Promocija spota “Nije smiješno”

U okviru globalne kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” 25.studenog u u kinu “Mosor” održana je promocija edukativnog spota “Nije smiješno” udruge “Ženska pomoć sada”. Spot je prvenstveno namijenjen djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja, a u nadi kako će ih potaknuti da nasilje u svojem domu prijave nadležnim institucijama. Spot su financirali Grad Zagreb, Ministarstvo zdravstva i Zagrebačka županija, a za scenarij i režiju zaslužni su Tomislav Fiket i Bruno Razum.

Kako su naglasile djelatnice “Ženske pomoći sada”; predsjednica Mirjana Zrinka Jegrišnik, socijalna radnica Lana Pigarev i psihijatrica Sandra Ferenčić-Ćuk, “Ženska pomoć sada” godišnje na SOS telefonskoj liniji primi 4000 telefonskih poziva, a prihvatni centar pruža urgentno zbrinjavanje žrtava nasilja neposredno nakon napada.

Ženska pomoć sada” – SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja s prihvatnim centrom djeluje od 1988. godine. Ciljevi ove neprofitne organizacije su promicanje ženskih ljudskih prava, unaprjeđenje odnosa među spolovima te pružanje pomoći i podrške žrtvama obiteljskog nasilja. Globalna kampanja “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama” tradicionalno započinje 25.studenog na dan smrti sestara Mirabel (Patria, Minerva i Maria Terasa), socijalnih aktivistkinja iz Dominikanske republike, a završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.