Vijesti

08.12.2019. 19:27:41 - Libela/Lgbt.ba

Žele smanjiti predrasude i stereotipe društva

U Beogradu pokrenuta neformalna grupa Dugine porodice

Krajem studenog u Beogradu pokrenuta je Facebook stranica neformalne grupe 'Dugine porodice'. Inicijativa je pokrenuta prije nešto više od dva mjeseca a nastala je u svijetu bezuvjetne ljubavi i tolerancije. 

Trenutno rade kao neformalna grupa koja je osnovana s ciljem osnaživanja LGBT+ roditelja, roditelja koji imaju LGBT+ djecu i budućih roditelja. U planu je transformacija u udruženje građana/ki. Rad organizacije je fokusiran na povećanju vidljivosti Duginih porodica kojim žele smanjiti predrasude i stereotipe današnjeg društva. Jedan od osnovnih ciljeva je pružanje psihosocijalne podrške i socijalne zaštite kao i poticanje LGBT+ osoba na aktivno djelovanje u svim segmentima društva. Žele unaprijediti položaj i vidljivost LGBT+ porodica u Srbiji.

"Sve zakonske prepreke sa kojima se susrećemo nas teraju da se borimo kako bi sva ljubav koju imamo bila prepoznata i tretirana na pravedan način. Težićemo ka lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj saradnji sa srodnim organizacijama i mrežama kako bi zajedničkim snagama i razmenom iskustava doprineli našoj zajednici." – ističu u svom opisu.

Tagovi: beograd, dugine obitelji, lgbt aktivizam, lgbt ba, lgbtiq, porodica, srbija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM