U fokusu

Iskorak i Kontra nastavljaju s kampanjom u Puli i Osijeku

Udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. provode kampanju “Pravo na rad bez diskriminacije”. Nakon Zagreba, Splita i Rijeke, kampanja se ovaj tjedan provodi u Istri i Slavoniji. Aktivisti/ce Kontre i Iskoraka dijelit će promotivne materijale kampanje koji sadrže informacije o LGB radnim pravima danas u Osijeku, te u ponedjeljak 9.studenog u Puli.

Iskorak i Kontra nastavljaju s kampanjom u Puli i Osijeku

Udruge Iskorak i Kontra u suradnji s Institutom za mobilizaciju, intervenciju i akciju M.I.A. provode projekt “Zajedno protiv diskriminacije na radnom mjestu“, u sklopu kojeg je kampanja “Pravo na rad bez diskriminacije”. Nakon Zagreba, Splita i Rijeke, kampanja se ovaj tjedan provodi u Puli i Osijeku. Aktivisti/ce Kontre i Iskoraka dijelit će promotivne materijale kampanje koji sadrže informacije o LGB radnim pravima danas u Osijeku, te u ponedjeljak 9. studenog u Puli.

Fotografije koje su nastale u sklopu kampanje prikazuju različita radna mjesta (banka, zubarska ordinacija, trgovina, kafić, škola, kazalište, itd.), a sastavni su dio plakata, rokovnika i kalendara kampanje. Naljepnice za jumbo plakate sa natpisima “Ne zapošljavamo pedere” i “Ne zapošljavamo lezbe”, koje su postavljene naknadno, ukazuju na homofobiju prisutnu kod velikog broja poslodavaca u Hrvatskoj. Originalna ideja kampanje bile su fotografije LGB osoba na različitim radnim mjestima koje bi promovirale pravo na rad. Nažalost, zbog straha od diskriminacije unutar LGB populacije, nismo bile/-i u mogućnosti pronaći dovoljan broj osoba koje bi pozirale za fotografije sa svojim imenom i zanimanjem.