U fokusu

“Ne” Berlusconijevom mačizmu

Više od 98.000 žena potpisalo je u Italiji, na inicijativu lista La Repubblica, peticiju kojom želi osuditi “mačističko ponašanje” talijanskoga šefa vlade Silvija Berlusconija. “Taj nas muškarac vrijeđa, zaustavimo ga u tome”, stoji u peticiji za “dostojanstvo žena”, pokrenutoj prije desetak dana kada je Berlusconi za zastupnicu Rosy Bindi u jednoj tv-emisiji rekao da je “više lijepa nego inteligentna”.

“Ne” Berlusconijevom mačizmu

RIM – Više od 98.000 žena potpisalo je u Italiji, na inicijativu lista La Repubblica, peticiju kojom želi osuditi “mačističko ponašanje” talijanskoga šefa vlade Silvija Berlusconija.

“Taj nas muškarac vrijeđa, zaustavimo ga u tome”, stoji u peticiji za “dostojanstvo žena”, pokrenutoj prije desetak dana kada je Berlusconi za zastupnicu Demokratske stranke 58-godišnju Rosy Bindi u jednoj tv-emisiji rekao da je “više lijepa nego inteligentna”.

“S obzirom da neprestano stavlja u prvi plan životnu dob žena i njihov fizički izgled, u odnosu na njihove ljudske kvalitete, Berlusoni nas vraća u razdoblje prije feminizma”, rekla je spisateljica Lidia Ravera, jedna od mnogih intelektualki koje su potpisale peticiju.

(Hina/AFP)