Vijesti

 • Platforma za reproduktivnu pravdu uputila pismo Vladi i ministrima/cama kojim zahtijeva oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj

  Platforma za reproduktivnu pravdu uputila pismo Vladi i ministrima/cama kojim zahtijeva oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj

  Danas 30.11. Platforma za reproduktivnu pravdu je ispred Hrvatskog sabora održala konferenciju za medije povodom upu ć ivanja pisma Vladi i ministrima RH kojim od političkih dužnosnika zahtijeva oštru osudu i poduzimanje političkih poteza u okviru bilateralnih odnosa s Poljskom kao i na (...)

 • Sada i 24-satna podrška za žrtve kaznenih djela

  Sada i 24-satna podrška za žrtve kaznenih djela

  U srijedu 25. studenog 2020. godine , Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 otvorio je 24-satnu telefonsku liniju za podršku žrtvama i svjedocima, kao dio sustava prevencije nasilja i zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja u sklopu projekta (...)

 • Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Udruga Domine početkom je 2020. godine provela istraživanje o dostupnosti i kvaliteti usluga pomoći i podrške namijenjene ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja , s ciljem prikupljanja sveobuhvatnih podataka o postojećim specijaliziranim servisima.

 • Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama želi još jednom ukazati na važnost sustavnog rada na prevenciji seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja. Mladima je važno osigurati edukaciju i njihovo aktivno sudjelovanje, (...)

 • Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Točno su tri godine prošle od smrti Madine Hussiny, djevojčice iz Afganistana, koja je poginula je nakon što je nju i njezinu obitelj hrvatska policija protjerala natrag prema Srbiji. Madine su se danas sjetile aktivistkinje Inicijative Dobrodošli! , koje su na Trgu žrtava fašizma (...)

 • Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Danas je u 5 do 12 službeno lansirana jedinstvena mrežna stranica u Hrvatskoj i regiji - Bitna si . Ovaj portal objedinjuje iskustva verbalnog i fizičkog uznemiravanja žena u javnim prostorima, a nastao je iz virtualnog pokreta #ženeujavnomprostoru koji je ljetos započeo na Twitteru, i (...)

 • Bitna si!

  Bitna si!

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, od 19. do 25. studenog, u Rijeci će se održati sedmodnevna kampanja pod sloganom "Bitna si!". Kampanjom se želi ukazati na problematiku nasilja nad ženama u našem društvu koje je sveprisutno, normalizirano i - društveno prihvatljivo.

 • Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska desničarska vlada odlučila je odgoditi primjenu odluke koja bi dodatno ograničila pravo na pobačaj , piše index.hr . Nakon dva tjedna masovnih prosvjeda diljem zemlje , dužnosnik iz Vlade poručio je kako su odlučili da je "potrebno još vremena za dijalog i kako se primjena (...)

 • FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  Nepoznate aktivistkinje noćnom akcijom sa subote na nedjelju u Zagrebu poslale su poruku podrške i solidarnosti sa ženama u Poljskoj. "Ljute smo! Podrška ženama u Poljskoj", "Smrt fašizmu, sloboda izboru", "Moje tijelo, moj izbor" i "Dosta nam je! Solidarne s Poljakinjama" samo su neke od (...)

 • FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  Danas je u znak solidarnosti sa ženama u Poljskoj, ispred Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu, grupa samoorganiziranih aktivista i aktivistkinja iskazala podršku poljskim suborkinjama, a u tome su im se pridružile i aktivistkinje udruge Nepokorne u Šibeniku te neformalni kolektiv (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM