Vijesti

 • Znanošću protiv homofobije - Reakcija na gostovanje autora 'Teksaške studije'

  Znanošću protiv homofobije - Reakcija na gostovanje autora 'Teksaške studije'

  Potaknuti najavom dolaska autora "Teksaške studije" sociologa Marka Regnerusa u Hrvatsku iz Zagrebačkog psihološkog društva (ZPD) koriste priliku kako bi upozorili na neprihvaćenost studije od strane (svjetske) znanstvene zajednice. U ZPD-u naglašavaju da su svijesni vrijednosnih (...)

 • Hod za slobodu: Rijeka je grad ljubavi i tolerancije

  Hod za slobodu: Rijeka je grad ljubavi i tolerancije

  Mnogobrojni građani i građanke Rijeke izašli/e su jučer na riječki Korzo kako bi prosvjednom akcijom pod nazivom "Hod za slobodu" jasno poručili da Rijeka neće pokleknuti pred klerofašističkim strujama koje ograničavaju slobodu, oduzimaju izbor te potiču na mržnju prema svim 'drugima' i (...)

 • Prikupljaju se potpisi za zaštitu svećenika od progona za pedofiliju

  Prikupljaju se potpisi za zaštitu svećenika od progona za pedofiliju

  Trenutno se na Trgu kralja Tomislava održava performans Siniše Labrovića, hrvatskog umjetnika i performera, u sklopu Queer Zagreb festivala. Građanska akcija prikupljanja potpisa za inicijativu "Zaštitimo svećenike od progona za pedofiliju" zasad je, čini se, uspješna.

 • Noćna akcija u Splitu: Hodate protiv života i slobode!

  Noćna akcija u Splitu: Hodate protiv života i slobode!

  Jutro pred održavanje drugog po redu "Hoda za Život" u Splitu je i ove godine izvedena gerilska akcija nezadovoljnih građana i građanki koji su hodačima za život poručili da ne misle jednako kao oni. Ovom noćnom akcijom željelo se podsjetiti na to da je takozvani hod ili marš za život (...)

 • U mom gradu nitko ne radi pobačaj - utišani glasovi žena u javnom prostoru

  U mom gradu nitko ne radi pobačaj - utišani glasovi žena u javnom prostoru

  Rekli su mi da pobacim negdje drugdje - izgovorile su mnoge Požežanke, Splićanke, Vinkovčanke, Zagrepčanke - u bolnici u mom gradu nitko ne radi pobačaj . Rok od 10 tjedana opasno se bližio. Pitala sam prijateljicu za novac. I imala sam sreće jer mi je mogla posuditi - priča je mnogih (...)

 • GONG: Građani/ke između političkih elita i nedemokratskih inicijativa

  GONG: Građani/ke između političkih elita i nedemokratskih inicijativa

  Priopćenje GONG-a prenosimo u cijelosti. S obzirom na svoju misiju - unaprjeđenje demokratskih procesa, institucija i demokratske političke kulture te poticanje aktivnog i odgovornog sudjelovanja građana u političkim procesima - GONG izražava neslaganje s ustavotvornim (...)

 • Park književnicama!

  Park književnicama!

  U povodu namjere Grada Zagreba da imenuje park ispred Bookse u Martićevoj ulici imenom književnika, udruga Kulturtreger pokrenula je peticiju "Park književnicama!" jer je " krajnje vrijeme da Grad ispravi diskriminaciju i nepravdu prema zaslužnim i znamenitim ženama koje su ostavile (...)

 • Dodijeljene novinarske nagrade za 2017.

  Dodijeljene novinarske nagrade za 2017.

  U Novinarskom domu povodom Svjetskog dana slobode medija održana je svečanost dodjele Novinarskih nagrada za radove objavljene u 2017. godini. Nagrade su dodijeljene u devet kategorija, a nagrađeno je ukupno osam novinara i novinarki. Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, (...)

 • Dostojanstveni uvjeti rada, bolje obrazovanje i reforme za kvalitetniji život ljudi!

  Dostojanstveni uvjeti rada, bolje obrazovanje i reforme za kvalitetniji život ljudi!

  Good inicijativa uputila je pismo podrške sindikalnom organiziranju na međunarodni praznik rada. Naime, na 1. maj održat će se prosvjedna povorku od Radničkog doma do parka Maksimir pod nazivom "Za reforme, za ljude" . Zahtjevi povorke su pravednije plaće i bolji uvjeti rada, (...)

 • Sindikati bez granica - Unaprijediti kvalitetu radnih mjesta

  Sindikati bez granica - Unaprijediti kvalitetu radnih mjesta

  Na današnjem okupljanju Sindikata bez granica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Saveza slobodnih sindikata Slovenije, predsjedništvo SSSH i ZSSS potpisalo je zajedničku izjavu o kvalitetnim radnim mjestima te tom prigodom izdalo priopćenje kojim nadalje pojašnjava značaj i (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM