Vijesti

 • Kult(ura) rata - ako želiš mir, spremaj se za mir

  Kult(ura) rata - ako želiš mir, spremaj se za mir

  Današnji dan, 21. rujan, obilježava se kao Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine taj je datum određen kao dan nenasilja i prekida neprijateljstva na globalnoj razini. Povodom obilježavanja tog značajnog dana reagirao je Centar za Mirovne studije .

 • Humanitarna nogometna utakmica: Zaustavimo nasilje prema ženama!

  Humanitarna nogometna utakmica: Zaustavimo nasilje prema ženama!

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 19. rujna, udruga B.a.B.e. u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije, uz potporu Grada Vukovara, organizirala je humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK (...)

 • Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?

  Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?

  U Zagrebu je danas, 18. rujna, održana konferencija " Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo " koju je organizirala Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga (u nastavku NRS). Prenosimo njihovo priopćenje: Konferencija je okupila više od (...)

 • Parlametar.hr - novi alat za praćenje rada Hrvatskog sabora

  Parlametar.hr - novi alat za praćenje rada Hrvatskog sabora

  Parlametar .hr od danas je mjesto na kojem se građanke i građani mogu jednostavno informirati o radu Hrvatskog sabora. Radi se o web alatu koji uz pomoć analize glasanja i transkripata zastupničkih govora u Hrvatskom saboru olakšava praćenje rada pojedinačnog zastupnika ili zastupnice, (...)

 • Film kenijske redateljice zabranjen jer 'promovira lezbijstvo'

  Film kenijske redateljice zabranjen jer 'promovira lezbijstvo'

  Kenijska redateljica filma koji je zabranjen u njenoj rodnoj zemlji jer se bavi temom ljubavne priče između dvije žene pokrenula je tužbu tražeći da se zabrana ukine kako bi se film mogao natjecati za Oscara. Film Rafiki , što na svahiliju znači prijatelj , premijerno je prikazan (...)

 • Rumunjska korak bliže zabrani istospolnih brakova

  Rumunjska korak bliže zabrani istospolnih brakova

  Rumunjski je senat ovog tjedna velikom većinom podržao građansku inicijativu koja želi promijeniti definiciju obitelji u Ustavu nacionalnim referendumom , što bi moglo onemogućiti legalizaciju istospolnih zajednica u budućnosti (zvuči poznato?).

 • Fantastičan početak kampanje #ŽeneBiH

  Fantastičan početak kampanje #ŽeneBiH

  U ponoć 12. rujna počela je crowdfunding kampanja za knjigu #ŽeneBiH , koja će trajati narednih mjesec dana. U samo nekoliko sati, planirani iznos od $4500 je u cjelosti prikupljen i premašen – uspjeh kakav autorice projekta, Amila Hrustić Batovanja, Hatidža Gušić i Masha Durkalić , (...)

 • CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  CESI pokreće novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) poziva na drugi ciklus od 4 radionice za nezaposlene žene koje su u procesu pokretanja vlastitog posla i samozapošljavanja. Poziv na radionice prenosimo u cijelosti: Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje (...)

 • Slovenska krajnja desnica formira paravojne jedinice

  Slovenska krajnja desnica formira paravojne jedinice

  Ove nedjelje u večernjim satima među slovenskim korisnicima društvenih mreža počele su kružiti fotografije grupe naoružanih muškaraca u vojnoj formaciji na području mariborskog Pohorja . Muškarcima na fotografijama lica su sakrivena crnim 'fantomkama', a mnogi u rukama drže sjekire i (...)

 • Nastavnici/e u ovu školsku godinu ulaze s najnižim plaćama

  Nastavnici/e u ovu školsku godinu ulaze s najnižim plaćama

  Povodom današnjeg početka nove školske godine GOOD Inicijativa izdala je priopćenje putem kojeg ukazuje na trenutno prisutne probleme, nedostatke i propuste obrazovnih vlasti s kojima se i dalje susreću zaposlenici/e obrazovnih ustanova. Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti: Prvi je (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM