Vijesti

 • 'Zaustave postupanja kojima se žrtve teških ratnih zločina viktimiziraju i u doba mira'

  'Zaustave postupanja kojima se žrtve teških ratnih zločina viktimiziraju i u doba mira'

  Ministarstva hrvatskih branitelja kojim je odbijen zahtjev žrtvi silovanja za stjecanjem statusa i ostvarivanjem prava temeljem "Zakona o pravima žrtvama seksualnog nasilja za vrijeme agresije na RH u Domovinskom ratu", Centar za žene žrtve rata – ROSA , Ženska mreža (...)

 • Trend brutalizacije nasilja: 'Samo prošle godine je ubijeno 18 žena, a tijekom ove 16 žena je ubijeno od strane bliskih muških osoba'

  Trend brutalizacije nasilja: 'Samo prošle godine je ubijeno 18 žena, a tijekom ove 16 žena je ubijeno od strane bliskih muških osoba'

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u utorak je u Hrvatskom saboru predstavila EU-projekt "Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama" . Projekt je započeo 1. travnja ove godine i provodi se u partnerstvu s organizacijom civilnog društva (...)

 • 'Ministarstvo hrvatskih branitelja ne priznaje žrtve seksualnog nasilja u ratu'

  'Ministarstvo hrvatskih branitelja ne priznaje žrtve seksualnog nasilja u ratu'

  Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću u dopisima Ministarstvu branitelja i priopćenjima javnosti već duže vrijeme, od rujna 2016., upozorava na neprihvatljivi zastoj u radu Povjerenstva za žrtve seksualnog nasilja. U nastavku donosimo rješenje ministarstva kojim se odbija žrtva seksulanog (...)

 • Žena u EU žive dulje, lošije su plaćene i obavljaju većinu kućanskog rada

  Žena u EU žive dulje, lošije su plaćene i obavljaju većinu kućanskog rada

  Eurostat je, u suradnji s nacionalnim statističkim uredima država članica EU-a i zemljama Europske slobodne trgovinske zone (EFTA), u studenom objavio statističku publikaciju o životu žena i muškaraca u Europi. Izdanje je podijeljeno u tri poglavlja koja se tematski odnose na život (...)

 • Besplatna pravna pomoć u Rijeci

  Besplatna pravna pomoć u Rijeci

  SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u studenom 2017. godine nastavlja uspješnu suradnju s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu koja ponovno dolazi u posjet i ovoga mjeseca. Pravna klinika pruža primarnu besplatnu pravnu pomoć u svim pravnim područjima i svim (...)

 • Hollaback! Croatia traži volontere/ke

  Hollaback! Croatia traži volontere/ke

  Hollaback! Hrvatska traži nove volontere i volonterke! Zanimaju te feminizam i ljudska prava? Dosta ti je uznemiravanja i pasivnosti? Želiš reagirati? Želiš se aktivirati, ali ne znaš kako? Javi se! U srijedu, 29. studnoga u 20 sati , održat će se sastanak za sve zainteresirane.

 • Radno i ravnopravno: Znate li što su nam rekli?

  Radno i ravnopravno: Znate li što su nam rekli?

  Inicijativa Radno i ravnopravno tijekom studenog provodi akciju Znate li što su nam rekli? kojoj je cilj osvijestiti javnost o prisutnosti seksizma, kršenju prava žena, nezakonitim postupanjem od strane poslodavaca i rodnoj diskriminaciji s kojom se žene svakodnevno susreću na tržištu (...)

 • Željka Markić koristi Istanbulsku konvenciju za promoviranje stavova protiv prava žena i LGBT osoba

  Željka Markić koristi Istanbulsku konvenciju za promoviranje stavova protiv prava žena i LGBT osoba

  Priopćenje udruge Domine i Ženske mreže Hrvatske prenosimo u cijelosti. U srijedu, 15. studenog, u Splitu je gostovala Željka Markić te je održala predavanje za javnost protiv ratifikacije Konvencije Vijeća Europe za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u (...)

 • Znanost i tehnologija u borbi protiv modernog ropstva

  Znanost i tehnologija u borbi protiv modernog ropstva

  Napredak u znanosti i tehnologiji pomaže u globalnoj borbi za zaustavljanje modernog ropstva i trgovine ljudima , ističu u humanitarnoj organizaciji Free the Slaves . Od mapiranja robovskog rada iz svemira do istraživanja povezanosti između trgovanja ljudima i nestanka šuma, akademski (...)

 • Zelena akcija te poziva da se uključiš u javnu raspravu o HE Kosinj!

  Zelena akcija te poziva da se uključiš u javnu raspravu o HE Kosinj!

  Zelena akcija poziva sve građanke i građane na sudjelovanje u javnoj raspravi o Studiji utjecaja na okoliš hidroenergetskog sustava Kosinj koja je otvorena do 16.11.2017. godine. Riječ je o starom HEP-ovom projektu koji je zamišljen još prije 40-ak godina, a kojim je predviđena (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM