Vijesti

 • Diljem svijeta prosvjedi protiv nasilja prema ženama i mjera štednje

  Diljem svijeta prosvjedi protiv nasilja prema ženama i mjera štednje

  Stotine prosvjednica okupilo se u subotu u središtu Londona u znak solidarnosti s 89 drugih ženskih marševa, koji su se održavali diljem svijeta, javlja Guardian . U Ateni, Berlinu, Washingtonu i u brojnim drugim gradovima deseci tisuća prosvjednica i prosvjednika izašli su na ulice (...)

 • Amnesty International: 'Europski zakoni o silovanju većinom su zastarjeli'

  Amnesty International: 'Europski zakoni o silovanju većinom su zastarjeli'

  Slučaj muškarca koji je u Irskoj oslobođen optužbe za silovanje odjeknuo je diljem svijeta . Navodno se radilo o sporazumnom seksu, a kao dokaz korišteno je čipkano donje rublje žrtve. Iako zvuči kao loš vic, radi se o okrutnoj stvarnosti koja pokazuje golem problem cijele Europe: (...)

 • HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

  HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

  Izjavu Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti. Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj press-konferenciji okupljenim novinarkama i (...)

 • Na radnom mjestu i kod kuće: nema odmora za milenijalke

  Na radnom mjestu i kod kuće: nema odmora za milenijalke

  Mlađe žene rade više sati i zarađuju više nego ikad, no još uvijek obavljaju više kućanskih poslova. Iako milenijalci_ke prihvaćaju egalitarnije poglede na rod i tvrde da žele dijeliti kućanske poslove i prihode, istraživanja pokazuju da se takve predodžbe često uruše pod teretom (...)

 • CMS podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na nezakonito postupanje policijskih službenika

  CMS podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na nezakonito postupanje policijskih službenika

  Centar za mirovne studije podnio je u utorak, 18. prosinca, kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja policijskih službenika zbog sumnje na nezakonito postupanje na granici Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom. Kaznena prijava podnosi se na sam Međunarodni dan migranata, nakon što (...)

 • Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Udruga B.a.B.e. osvrnula se na slučaj Darka Kovačevića Daruvarca, kojeg je sud u petak pustio na slobodu nakon što je bio u istražnom zatvoru šest mjeseci. Prenosimo njihovu objavu: Slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je brutalno premlatio svoju bivšu djevojku ponovno je ukazao na sve (...)

 • Najava nacionalnog istraživanja o uvjetima rada u dječjim vrtićima

  Najava nacionalnog istraživanja o uvjetima rada u dječjim vrtićima

  Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske ( SOMK ) i Baza za radničku inicijativu u demokratizaciju ( BRID ) danas su održali press konferenciju na kojoj su najavili provedbu nacionalnog istraživanja uvjeta rada u vrtićima. Sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja uređen je (...)

 • 'Slučaj u čakovečkoj školi ukazuje na propadanje sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja'

  'Slučaj u čakovečkoj školi ukazuje na propadanje sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja'

  Deset udruga koje skrbe o zdravom odrastanju djece suglasilo se u ponedjeljak kako nedavni događaj u Tehničkoj školi u Čakovcu, gdje je profesor udario učenika koji ga je provocirao i gađao kredom, svjedoči o propadanju sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja (spremnost na dijeljenje s (...)

 • Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Prije 70 godina usvojena je Opća deklaracija o ljudskim pravima čija je namjera bila spriječiti da se strahote Drugog svjetskog rata više nikada ne ponove. Dan kada je UN-ova Opća skupština proglasila deklaraciju, 10. prosinca, obilježava se kao Međunarodni dan ljudskih prava , a povodom toga (...)

 • Dugine obitelji: Životni partneri/ice opet su građani/ke drugog reda

  Dugine obitelji: Životni partneri/ice opet su građani/ke drugog reda

  Povodom izglasavanja Zakona o udomiteljstvu , udruga Dugine obitelji , koja okuplja LGBT roditelje, one koji to žele postati i njihove obitelji, reagirala je priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Ponižavajuće i poražavajuće je vidjeti rezultate glasanja o Zakonu o udomiteljstvu kojim (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM