Vijesti

 • SSSH: Povećanjem plaća zaustavite katastrofalne razmjere iseljavanja

  SSSH: Povećanjem plaća zaustavite katastrofalne razmjere iseljavanja

  Hrvatska je jedina nova država članica Europske unije u kojoj su plaće niže nego 2010. godine, tvrdi Savez samostalnih sindikata Hrvatske u jučerašnjem priopćenju. "Podaci su to iz novog izvještaja " Benchmarking Working Europe 2018. ", kojeg je u ponedjeljak, 19. Ožujka, objavio (...)

 • Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse

  Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse

  Centar za ženske studije i Akademija likovnih umjetnosti pozivaju studentice i studente preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu na upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse koji će se realizirati od 3. travnja (...)

 • Udovice branitelja protiv Istanbulske konvencije

  Udovice branitelja protiv Istanbulske konvencije

  Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju osnovala je inicijativu pod nazivom "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" te najavila prosvjed predviđen za 24. ožujka u 11 sati na Trgu bana Jelačića.

 • Ladislav Ilčić o Istanbulskoj konvenciji: 'rodna ideologija' opasnija je od komunističke

  Ladislav Ilčić o Istanbulskoj konvenciji: 'rodna ideologija' opasnija je od komunističke

  Tribina pod nazivom 'Istina o Istanbulskoj konvenciji' u organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika 'Biskup Srećko Badurina' održana je jučer u Šibeniku okupivši mnoge protivnike ratifikacije. Kao govornici na tribini su se pojavili i predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić (...)

 • Indija novim programom nastoji pomoći više od pola milijuna žrtava trgovanja ljudima

  Indija novim programom nastoji pomoći više od pola milijuna žrtava trgovanja ljudima

  Indija će ponuditi program strukovnog obrazovanja za gotovo pola milijuna žrtava trgovanja ljudima kao dio kampanje koju je prošli tjedan pokrenuo indijski predsjednik Ram Nath Kovind . "Trgovanje ljudima nije samo društveno zlo, to je zločin protiv čovječanstva", rekao je predsjednik (...)

 • Čelnik HDZ-a Kistanje napustio stranku zbog odluke o ratifikaciji Istanbulske konvencije

  Čelnik HDZ-a Kistanje napustio stranku zbog odluke o ratifikaciji Istanbulske konvencije

  Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Kistanje te član županijskog odbora, Roko Antić , podnio je danas neopozivu ostavku na objema pozicijama. Antić je također donio odluku i u potpunosti istupiti iz HDZ-a zbog neslaganja s Vladinom najavom skorašnje ratifikacije 'kontroverzne' (...)

 • Florida ograničila minimalnu dob za stupanje u brak

  Florida ograničila minimalnu dob za stupanje u brak

  Zakonodavac u američkoj državi Florida odobrio je prošlog tjedna prijedlog zakona za zabranu dječjih brakova koji se odnosi na mlađe od 17 godina . Navedeni prijedlog zakona, koji još čeka potpis guvernera, predstavlja svojevrsni kompromis temeljem ranije verzije zakona kojom bi brak bio (...)

 • Tijelo kao poprište političkih sukoba

  Tijelo kao poprište političkih sukoba

  U kazalištu KNAP ove je subote premijerno izvedena predstava naziva "Pod naponom" . Navedena predstava predstavlja stvaralački privijenac inovativnog kazališnog udruženja Mašina igre (MI:) te kroz lik Čileanke pod Pinochetovim režimom, na nadasve intrigantan način, razrađuje (...)

 • Tisuće na Noćnom maršu za 8. mart: Zahtijevamo ostavku ministrice Murganić

  Tisuće na Noćnom maršu za 8. mart: Zahtijevamo ostavku ministrice Murganić

  " Zahtijevamo promjenu - zahtijevamo hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije, zahtijevamo neopozivu ostavku ministrice Murganić jer smatramo da osoba - čije izjave utvrđuju i perpetuiraju društvene obrasce koji održavaju i potiču nasilje prema ženama - nikako ne može odlučivati o (...)

 • Međunarodni dan žena u Zadru

  Međunarodni dan žena u Zadru

  Ako se na Međunarodni dan žena nađete u Zadru, priključite se inicijativi građana i građanki koji/e organiziraju Marš za Dan žena s početkom u 17 sati ispred zgrade TIZ-a . Nakon Marša, u 19 sati dođite na otvorenje izložbe "Sve su to vještice" u organizaciji Udruge za umjetnost i (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM