Vijesti

 • Godišnjicu Europskog stupa socijalnih prava obilježavamo demontažom socijalne države

  Godišnjicu Europskog stupa socijalnih prava obilježavamo demontažom socijalne države

  Prije godinu dana, 17.11.2017. g., na Socijalnom sastanku na vrhu u Göteborgu, države članice usvojile su Europski stup socijalnih prava kojim su sebe, kao i institucije Europske unije, obvezale na zakonodavne izmjene i provedbu ekonomskih i socijalnih politika koje će podići razinu (...)

 • MUP izbacuje CMS iz prihvatilišta za tražitelje_ice azila!

  MUP izbacuje CMS iz prihvatilišta za tražitelje_ice azila!

  Ministarstvo unutarnjih poslova je Centru za mirovne studije (CMS) onemogućilo ulazak u prihvatilišta za tražitelje azila, odbivši produžiti sporazum o suradnji organizaciji koja pruža podršku izbjeglicama već 15 godina , upozorili su predstavnici_e Centra za mirovne studije i Kuće ljudskih (...)

 • Prekinimo šutnju: Aktivisti čitali svjedočanstva žena kao znak solidarnosti i podrške

  Prekinimo šutnju: Aktivisti čitali svjedočanstva žena kao znak solidarnosti i podrške

  U petak, 9. studenog u 17:00 sati na Cvjetnom trgu (Trg Petra Preradovića) u Zagrebu, u organizaciji udruge Roditelji u akciji - Roda, održana je akcija "Prekinimo šutnju!"- čitanje ponižavajućih i traumatičnih svjedočanstava žena o nasilnim praksama u zdravstvenim ustanovama.

 • Sretan rođendan!

  Sretan rođendan!

  U tijeku je treći Europski tjedan (ne)plodnosti koji se obilježava od 5. do 11. studenoga 2018. diljem Europe. Jedan od ovogodišnjih glavnih fokusa je slavljenički, uz hashtag #HappyBirthday Louise Brown, prva beba rođena iz postupka izvantjelesne oplodnje, ove godine slavi 40. rođendan, (...)

 • Noćna akcija protiv policijskog nasilja nad izbjeglicama

  Noćna akcija protiv policijskog nasilja nad izbjeglicama

  Aktivistkinje Inicijative Dobrodošli! su u srijedu, 7. studenog, u večernjim satima na Cvjetnom trgu i Glavnom kolodvoru održale akciju kojom su skrenule pozornost na nasilje i kršenje prava s kojima se muškarci, žene i djeca svakodnevno susreću na granicama Republike Hrvatske.

 • Crowdfunding kampanja: Roda kojoj je trebala pomoć

  Crowdfunding kampanja: Roda kojoj je trebala pomoć

  Roda kojoj je trebala pomoć , slikovnica namijenjena obiteljima čija su djeca rođena iz postupaka medicinski potpomognute oplodnje (MPO), najnovija je crowdfunding kampanja udruge Roda . Kampanja za prvu hrvatsku slikovnicu o temi MPO krenula je prekjučer, u ponedjeljak, 5. studenoga i (...)

 • Prevencija rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

  Prevencija rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

  Izvještaj o rezultatima istraživanja Podizanje svijesti i osnaživanje djevojaka i mladića u svrhu prevencije rodno uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu , kojeg je proveo Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, donosi rezultate istraživanja o utjecaju rodnih (...)

 • 'Ne zaustavljajte proces usvajanja Nacionalne strategije za razvoj civilnog društva 2017. - 2021.

  'Ne zaustavljajte proces usvajanja Nacionalne strategije za razvoj civilnog društva 2017. - 2021.

  Organizacije civilnog društva u otvorenom su pismu ministru rada poručile da je vrijeme da se njegovo ministarstvo končano očituje o Prijedlogu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. godine i tako prestane zaustavljati donošenje ovog (...)

 • Stop genocidu i ratnim silovanjima: Hrvatski/e aktivisti/kinje podržale kampanju #WomenRiseUpForAfrin

  Stop genocidu i ratnim silovanjima: Hrvatski/e aktivisti/kinje podržale kampanju #WomenRiseUpForAfrin

  Na današnji dan započela je treća faza kampanje #WomenRiseUpForAfrin , pokrenute 8. veljače ove godine od strane sjeverno-sirijske ženske organizacije Kongra star koju su podržali/e i hrvatski/e aktivisti/kinje. Cilj kampanje jest uspostava međunarodne mreže solidarnosti (...)

 • Najava ministra Kujundžića izravna je prijetnja pacijentima i pacijenticama

  Najava ministra Kujundžića izravna je prijetnja pacijentima i pacijenticama

  Udruga Roda izrazila je zabrinutost zbog izjave ministra zdravstva Milana Kujundžića nakon sjednice Vlade na Hvaru u petak, 26. listopada jer smatraju da je izjava ministra izravna prijetnja svim pacijentima_icama koji_e su doživjeli_e negativno iskustvo u zdravstvenom sustavu.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM