Vijesti

 • Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

  Pomozimo Kamenskom da kupi nove strojeve!

  Radnice Kamenskog pokrenule su Indiegogo kampanju kako bi kupile nove strojeve i nastavile oporavak proizvodnje. Nadaju se da će time završiti agoniju koju je ta tvornica prošla te da će od svoga rada moći dostojanstveno živjeti. Naime, unatoč medijskim pritiscima Kamensko je ugašeno, (...)

 • Sat se ovaj vikend pomaknuo unaprijed, ali Hrvatska se pomiče unatrag

  Sat se ovaj vikend pomaknuo unaprijed, ali Hrvatska se pomiče unatrag

  Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava uputili su premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo povodom zabrinjavajućih informacija vezanih uz izradu nove anti-diskriminacijske politike Vlade Republike Hrvatske. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: Poštovani premijeru (...)

 • Obitelj je tamo gdje osjećam da pripadam

  Obitelj je tamo gdje osjećam da pripadam

  Udruga Roda danas je predstavila animirani film koji govori o različitim oblicima obitelji koje sve imaju nešto zajedničko - one su najvrednije mjesto za odrastanje; mjesto gdje se osjećamo voljeno i znamo da je tu uvijek netko uz nas. Animirani film nastao je prema predlošku slikovnice "Naše (...)

 • Većina građana ove zemlje ne mrzi!

  Većina građana ove zemlje ne mrzi!

  Centar za mirovne studije i Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj povodom Međunarodnog dana za suzbijanje rasne diskriminacije poziva stanovnike Hrvatske da se svakodnevno bore protiv svih oblika rasne diskriminacije, a političke institucije da suzbijanje rasne diskriminacije postave kao (...)

 • Neustrašiva djevojčica: simbol ženske snage i muške nemoći da se s njome nose

  Neustrašiva djevojčica: simbol ženske snage i muške nemoći da se s njome nose

  Na inicijativu McCann New Yorka i State Street Global Advisora , na Manhattanu je nedavno osvanula statua djevojčice postavljena nasuprot već postojećoj skulpturi Jurećeg bika Wall Streeta u parku Bowling Green. 'Jureći bik' tri tone je teška i 3.4 metra visoka skulptura koja (...)

 • Svijet se suočava s najvećom humanitarnom krizom od 1945.

  Svijet se suočava s najvećom humanitarnom krizom od 1945.

  Svijet se suočava s najvećom humanitarnom krizom od 1945. godine, izjavio je koordinator za humanitarna pitanja Ujedinjenih naroda Stephen O' Brien . O'Brien je prošli petak kazao Vijeću sigurnosti UN-a da je više od 20 milijuna ljudi, diljem četiriju zemalja u Africi i na Bliskom (...)

 • SAD imenovao anti-LGBT skupinu za delegaciju na UN-ovoj Komisiji o statusu žena

  SAD imenovao anti-LGBT skupinu za delegaciju na UN-ovoj Komisiji o statusu žena

  SAD je poslao obiteljašku lobističku organizaciju koju su aktivisti/kinje za ljudska prava označili/e kao "hate group" kao delegaciju na ključne sastanke Ujedinjenih naroda, s pravom izazvavši brigu da je ovo prvi korak u vraćanju LGBT prava unatrag.

 • Učinimo Ameriku opet mizoginom: stare seksističke reklame i Trumpove izjave

  Učinimo Ameriku opet mizoginom: stare seksističke reklame i Trumpove izjave

  Od predsjedničke kampanje do preuzimanja ureda, američki predsjednik Donald Trump jasno je cijelom svijetu dao do znanja što misli o ženama. Sirijski umjetnik Saint Hoax iskoristio je njegove izjave i spojio ih s reklamama starima i pola stoljeća, pokazujući kamo Trump želi vratiti ženska (...)

 • Island je prva zemlja na svijetu koja će prisiliti kompanije da jednako plaćaju radnike i radnice

  Island je prva zemlja na svijetu koja će prisiliti kompanije da jednako plaćaju radnike i radnice

  Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka ove godine, Island je postao prva zemlja na svijetu koja će prisiliti kompanije da jednako plaćaju radnike/ce bez obzira na njihov rod, etnicitet, seksualnu orijentaciju ili nacionalnost. Islandska Vlada je objavila Standard za jednake plaće koji će (...)

 • 'Odlazak Ilčića s pozicije savjetnika direktna je posljedica Noćnog marša'

  'Odlazak Ilčića s pozicije savjetnika direktna je posljedica Noćnog marša'

  Platforma 112 s posebnim zadovoljstvom pozdravlja ostavku Ladislava Ilčića , posebnog savjetnika za ljudska prava ministru vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske. Naime, članice Platforme 112 njegovu smjenu zahtijevale su od prvog dana objave ovog imenovanja.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM