Vijesti

 • Rijeka protiv nasilja prema ženama: Životi, a ne brojevi

  Rijeka protiv nasilja prema ženama: Životi, a ne brojevi

  "100 posto žrtava kaznenog djela nasilja u obitelji u Primorsko-goranskoj županiji ove godine su žene." "8538 žena u Republici Hrvatskoj prošle su godine bile žrtve prekršaja nasilja u obitelji." "90 posto slučajeva nasilja u obitelji ostaje neprijavljeno." Iznad (...)

 • Pula: mimohodom obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Pula: mimohodom obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

  U Puli je 22. rujna obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama . Taj značajan datum obilježen je mimohodom na kojem su se puštali crni baloni. Organizirala ga je Sigurna kuća Istre i Udruga žena, a održava se devetu godinu zaredom.

 • CMS: 'Mir nije tek odsutstvo rata'

  CMS: 'Mir nije tek odsutstvo rata'

  Priopćenje Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Rad na izgradnji mira ne prestaje, a na to podsjeća i svakodnevni prolazak i dolazak izbjeglica u Hrvatsku. Upravo se na pitanju izbjeglica kao, jedne od najugroženijih društvenih skupina vide ključni izazovi izgradnje mira: (...)

 • Sherajmo odgovorno - informiranje mladih o seksualnom i elektroničkom nasilju

  Sherajmo odgovorno - informiranje mladih o seksualnom i elektroničkom nasilju

  Facebook stranica "Sherajmo odgovorno" nastala je s ciljem senzibiliziranja i informiranja mladih osoba o svim oblicima seksualnog nasilja, elektroničkog nasilja (engl. cyberbullyng), elektroničkog seksualnog nasilja, načinima prevencije, mehanizmima zaštite i podrške u slučaju (...)

 • Novi prijedlog izmjena Zakona o socijalnoj skrbi diskriminira istospolne parove

  Novi prijedlog izmjena Zakona o socijalnoj skrbi diskriminira istospolne parove

  Priopćenje Lezbijske grupe Kontra prenosimo u cijelosti. U petak, 15.srpnja 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku otvorilo je putem e-savjetovanja javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

 • Ženska soba: Žrtve se traumatizira, počiniteljima se daju minimalne kazne

  Ženska soba: Žrtve se traumatizira, počiniteljima se daju minimalne kazne

  Ženska soba na osnovu dostupnih informacija iz medijske objave Jutarnjeg lista "Maloljetnicu opili, drogirali, tri dana silovali i sve snimali, za iživljavanje dobili po godinu zatvora" , dana 13. rujna 2017. godine osuđuje postupanje pravosudnog sustava Republike Hrvatske zbog (...)

 • ISTE kreću u javnu kampanju za prihvaćanje različitosti

  ISTE kreću u javnu kampanju za prihvaćanje različitosti

  Kolektiv ISTE od četvrtka kreće u javnu kampanju za prihvaćanje različitosti. Rad kolektiva ISTE sastoji se od serije plakata, billboard-a i animacije kojima se senzibilizira odnos prema ženama različitih etničkih, vjerskih, rasnih i seksualnih pripadnosti.

 • Europski parlament podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije, pljušte osude konzervativaca

  Europski parlament podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije, pljušte osude konzervativaca

  U utorak 12. rujna Europski parlament podržao je ratifikaciju Istanbulske konvencije . Od ukupno 672 parlamentaraca/ki koji su sudjelovali u glasanju u Europskom parlamentu, njih 489 izjasnilo se u prilog ratifikacije, nasuprot 114 glasova protiv i 69 suzdržanih.

 • Peticija protiv ukidanja emisije 'Hrvatska uživo'

  Peticija protiv ukidanja emisije 'Hrvatska uživo'

  HRT će nakon 13 godina emitiranja s programa maknuti emisiju 'Hrvatska uživo' pod obrazloženjem da gledatelji/ce u poslijepodnevnom terminu ne žele toliko političkog sadržaja . Pokrenuta je peticija kojom se traži da 'Hrvatska uživo' ostane u programu.

 • Odobren azil u Kanadi za 22 pripadnika/ice LGBT zajednice u Čečeniji

  Odobren azil u Kanadi za 22 pripadnika/ice LGBT zajednice u Čečeniji

  Za više od 20 pripadnika i pripadnica LGBT zajednice u Čečeniji odobren je azil u Kanadi nakon što su spašeni od progona u svojoj zemlji kroz mrežu sigurnih kuća, objavila je u petak organizacija Rainbow Railroad , koja je organizirala akciju.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM