Članci s tagom: zenske-udruge

 • Imoćanke moraju platiti pregled na mamografu koji su same kupile

  - Nakon što smo uložile svoj novac, vrijeme i emocije da bismo kupile mamograf, sada ne možemo napraviti pregled ako prethodno ne uplatimo 50 kuna! Mnoge naše članice, zbog novca, odustaju od redovitih pregleda.To je ponižavajuće!

 • Predstavljamo: "Žene Kukljice"

  Predstavljamo: "Žene Kukljice"

  - Udruga je osnovana krajem prošle godine na inicijativu žena Škabrnje, koje su održale promociju jedne od knjiga iz ciklusa žene u Domovinskom ratu u našem mjestu. Ciljevi udruge su šaroliki, od uređenja mjesta, posjeta starima i nemoćnima do organiziranja predavanja i kulturnih manifestacija, kazala je Dragana Filipi, predsjednica udruge

 • Dan žena

  Ako se pitate što se sve događa uoči i/ili povodom Dana žena slijedi kratki Libelin pregled:

  U Rijeci se od 5. do 7.3. održava filmski festival "Ženski film".
  U Varaždinu 6. 3. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije organizira okrugli stol na temu sudjelovanja žena na izborima. Okrugli stol će se održati u Županijskoj palači u 11 sati (Franjevački trg 7).

 • DA za paritet slikom i riječi

  DA za paritet slikom i riječi

  Potaknut lošim rezultatima, obzirom na spolnu/rodnu strukturu u predstavničkim i izvršnim tijelima vlasti, Centar za ženske studije osmislio je projekt DA za paritet slikom i riječi. Cilj je projekta u političkoj i medijskoj javnosti proširiti spoznaje o potrebi i razlozima primjene načela ravnomjerne zastupljenosti žena i muškaraca na mjestima javnog odlučivanja.

 • Centar za ženske studije dobio Zagorkin stan na upravljanje

  Centar za ženske studije dobio Zagorkin stan na upravljanje

  Centar za ženske studije je 2. ožujka prigodnom šetnjom Zagrebom Zagorkinim tragom obilježio Zagorkin rođendan. Šetnju je već tradicionalno vodila Slavica Jakobović Fribec, a Zagorka je, u interpretaciji Dubravke Vidović, dočekala 30 građanki i građana u stanu na Dolcu 8, koji će postati ženski arhiv.

 • Šivaćim strojevima do radnog mjesta

  Šivaćim strojevima do radnog mjesta

  Dok mnogi diljem Hrvatske i Europe zbog gospodarske krize ostaju bez posla, Japanci u Drnišu, preko Udruge "Žena", otvaraju nova radna mjesta. Naime, japanska je vlada u okviru Programa pomoći za temeljne potrebe u Hrvatskoj odobrila novac za Projekt pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu.

 • Da, za paritet

  U organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u Virovitici je održana konferncija za novinare na kojoj je bilo riječi o Političkoj participaciji žena i lokalnim izborima 2009. godine, to jest o važnosti ravnomjernog sudjelovanja žena i muškaraca u politici.

 • Zadarska "Mala kuća"

  Zadarska udruga za pomoć ženi i djetetu "Duga" koja u Zadru djeluje već više od deset godina, posljednje dvije godine javnosti je poznata i po skloništu za žrtve obiteljskog nasilja, takozvanoj Maloj kući koja je nastala na inicijativu ove zadarske udruge.

 • Zajedno možemo

  "Delfin" Pakrac u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije organizira okrugli stol "Participacija žena u političkim strankama" koji će se održati 10.veljače 2009. godine u 10 sati u Požegi.

 • EDUKACIJA ŽENA ZA PLASTENIČKI UZGOJ POVRĆA ILI CVIJEĆA

  EDUKACIJA ŽENA ZA PLASTENIČKI UZGOJ POVRĆA ILI CVIJEĆA

  Udruženje "Baranja" iz Bilja provodi Pilot projekt EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA RURALNIH PODRUČJA koji je podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, sredstvima Svjetske banke u okviru Projekta PSGO, komponenta socijalna uključenost.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM