Članci s tagom: zenske-udruge

 • Korak: zastupljenost žena u politici je pravo

  Korak: zastupljenost žena u politici je pravo

  Dijeleći građanima letke s člancima Zakona o ravnopravnosti spolova, članice "Koraka" prije izbora žele upozoriti da treba birati liste koje poštuju pravo žena da budu zastupljene u tijelima političkoga i javnog odlučivanja.

 • Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

  Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

   U protekla dva tjedna, sve do jučer niti jedna žena nije potražila pomoć i smještaj u Skloništu dok zakonom utvrđen Protokol o postupanju s žrtvama nasilja u Karlovačkoj županiji jedva da se provodi.

 • Domine: Alo! Di su vam žene na izbornim listama?!

  Kako bi još jednom upozorile javnost na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka, članice Udruge "Domine" u subotu su na splitskoj Pjaci provele akciju "Stup srama" kojom su poslale jasnu poruku glasačicama i glasačima o stvarnom položaju žena u našem društvu.

 • Programi za žene liječene od raka dojke

  Svake godine u Sisku od raka dojke obolijeva sve više žena koje se suočavaju s nizom problema. Jedan od njih je iznimno slaba pokretnost ruke i ramena nakon operacije jer nema propisane fizioterapije. Stoga je sisačka Udruga žena liječenih od raka dojke osmislila program Edukacija-područje psihosocijalne podrške, u sklopu kojeg se provodi poseban program pilatesa za osjetljivu skupinu žena.

 • Žene u političkom i javnom životu

  Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, podsjeća da Zakon o ravnopravnosti spolova ne obvezuje 40-postotnu zastupljenost žena na listama i bit će zadovoljna bude li ih 20-25 posto.

 • Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Karlovačkom skloništu niti kuna od Županije

  Unatoč preporuci Ministarstva obitelji za sustavno financiranje karlovačkog Skloništa za žene - žrtve obiteljskog nasilja, Karlovačka županija u ovoj godini nije uplatila niti kune za potrebe ove najugroženije skupine stanovništva.

 • Osnovana INFOTEKA

  Osnovana INFOTEKA

  17. ožujka ove godine registrirana je "INFOTEKA - ženski informaciono dokumentacioni centar". INFOTEKA je dobrovoljno, nestranačko i samostalno udruženje građanki i građana okupljenih oko feminističkih i općih principa nenasilja, nediskriminacije, ženskih ljudskih prava i ljudskih prava uopće.

 • Zajedno možemo

  Zajedno možemo

  U sklopu Projekta "Zajedno možemo" Centra za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" Pakrac i uz potporu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije, održan je u Požegi okrugli stol.

 • Direktorij ženskih grupa u BiH

  Fondacija CURE posvećena je dugoročnom stvaranju i jačanju ženskog i feminističkog pokreta u Bosni i Hercegovini, te je kao dio tog nastojanja objavila direktorij ženskih grupa u BiH, čime su grupe i feminizam u susjednoj državi dobili dodatu vidljivost.

 • Crna kutija na HTV-u

  Crna kutija na HTV-u

  B.a.B.e. su pokrenule novi projekt, TV emisiju "Crna kutija" - edukativno dokumentarni serijal o ljudskim pravima namijenjen prvenstveno srednjoškolcima i studentima, a koji možete gledati na HTV-u. 

  Serijal je nastao kao dio sveobuhvatnog medijskog projekta "Videoteka ljudskih prava" i sastoji se od niza 26 minutnih dokumentarnih emisija koje će se prikazivati u sklopu programa za djecu i mlade na HTV-u.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM