Članci s tagom: zenske-udruge

 • Promocija publikacije Gradski vodič za žene

  Promocija publikacije Gradski vodič za žene

  U Kulturno informativnom centru, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tölle i odvjetnica Sanja Bezbradica predstavile su publikaciju Gradski vodič za žene - zagrebački vodič kroz socijalne usluge za žene koje su preživjele nasilje, a koji će se moći pronaći u knjižarama, odvjetničkim uredima te liječničkim ordinacijama.

 • Šamar ženi = šamar društvu

  Šamar ženi = šamar društvu

  Domine i Forum žena SDP-a Omiš organizirali su povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama okrugli stol "Šamar ženi = šamar društvu". Okruglom stolu prisustvovala je i saborska zastupnica Mirela Holy koja je naglasila odgovornost žena i potrebu da žene osvijeste svoju snagu i izađu iz nasilne veze.

 • Rodno osjetljiva politika u Splitu

  Rodno osjetljiva politika u Splitu

  Kerumovih 40% žena na listi za gradsko vijeće očito je bilo samo marketinško-deklarativnog karaktera. Naime, Mirjana Kučer i Ana Vranješ iz udruge "Domine" provode "Analizu integracije rodnih politika u javne politike na području Grada Splita", a novoformirana vlast već se gotovo 2 mjeseca nije odazvala na suradnju. Više u priopćenju koje su uputile Domine.

 • Centar za građanske inicijative traži istragu u porečkoj policiji

  Centar za građanske inicijative traži istragu u porečkoj policiji

  Zabrinuti smo zbog sve većeg broja novih slučajeva gubitka života žena starije dobi ali i mladih djevojaka od ruku bračnih ili izvanbračnih partnera, sadašnjih ili bivših, ističe se u priopćenju Centra za građanske inicijative Poreč čije su predstavnice upalile svijeće na mjestu nedavnog ubojstva Mire Ljušanin u Poreču.

 • Ženske udruge traže odgovornost policije i suda

  Ženske udruge traže odgovornost policije i suda

  U Hrvatskoj je zadnjih nekoliko godina više od 60 žena ubijeno od ruku nasilnika s kojima su živjele ili su bile u vezi. Koordinatorica udruge B.a.b.e Sanja Sarnavka ističe da dok su s jedne strane žene žrtve nasilja sve senzibiliziranije i educiranije, te prijavljuju i napuštaju nasilnike, s druge su strane zlostavljači sve nasilniji i krvoločniji,gotovo se nadmećući tko će svirepije ubiti žrtvu.

 • KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  Udurga Roda uputila je javni apel zastupnicima/cama da ne glasuju za prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Apel prenosimo u cijelosti.

 • Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  Dubrovnik: 'ženske' tvrtke ne idu u stečaj

  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 posto zaposlenih radi u "ženskim" tvrtkama, koje su u vlasništvu ili pod upravom poduzetnica.

 • WAVE - ženska mreža protiv nasilja

  WAVE - ženska mreža protiv nasilja

  WAVE (Woman Against Violence) je mreža ženskih nevladinih organizacija s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama i djecom i promoviranja ravnopravnosti spolova.

 • Otvoreno pismo ženskih organizacija

  Otvoreno pismo ženskih organizacija

   Nedavni događaji u Osijeku koji su ponovo pokazali nebrigu sustava koji bi posebice trebao štititi ranjive skupine, a nije zaštitio mlade djevojke štićenice doma izložene seksualnom nasilju, kao i način na koji je javnost obavještavana o događajima u Osijeku, potaknuo je brojne ženske udruge da iskažu svoj prosvijed.

 • 28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  Prema provedenoj analizi broj žena je na kandidacijskim listama porastao kako za županijsku skupštinu, tako i za predstavnička tijela za većinu gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na kandidacijskim listama za skupštinu VSŽ 2005. godine našlo se 22,5% žena na svim listama, dok je na kandidacijskim listama za 2009. godinu žena za 5,5% više (28%).

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM