Članci s tagom: zenske-udruge

 • Tamo odakle ja dolazim, seksualnog nasilja nema

  Ovog je tjedna u Zagrebu održan okrugli stol "Seksualno nasilje - potreba za standardizacijom prakse", u organizaciji Ženske sobe i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Gradske skupštine grada Zagreba. Kako je rekla jedna od sudionica, tamo odakle ja dolazim, seksualnog nasilja nema - ne govori se o tome, prijava nema, ne upozorava se na problem. Ima li ga?

 • Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

  Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

   Kao i svake godine od svog osnutka "Domine" aktivno sudjeluju u međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama", a ove godine obilježavaju je raznim aktivnostima diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istovremeno Domine pozdravljaju namjeru Grada Splita da osnuje Povjerenstva za ravnopravnost spolova te surađuje na ugrađivanju roda u javne politike u Splitu.

 • Promocija spota "Nije smiješno"

  Promocija spota "Nije smiješno"

  25.studenog u u kinu "Mosor" održana je promocija edukativnog spota "Nije smiješno" udruge "Ženska pomoć sada". Spot je prvenstveno namijenjen djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja, a u nadi kako će ih potaknuti da nasilje u svojem domu prijave nadležnim institucijama. Za scenarij i režiju spota zaslužni su Tomislav Fiket i Bruno Razum.

 • U Rijeci obilježen 25. studeni

  U Rijeci obilježen 25. studeni

  Četiri milijuna žena u svijetu žrtve su trgovine ljudima, a eksploatacija žena i djece, rasprostranjenost prisilne prostitucije iz godine u godinu raste. Čak 70 posto ubojstava žena počine njihovi partneri, apostrofirala je uz ostalo Antonija Pintar, predsjednica Centra za participaciju žena u društvenom životu na pressici u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 • Domine: Split nema razumijevanja za žene

  Domine: Split nema razumijevanja za žene

  - U sklopu projekta "Stvaranje novih modela za unapređivanje položaja žena u društvu i integraciju rodnih politika u lokalne politike Grada Splita", koji je financiran iz Phare programa Europske unije, organizirali smo edukativne radionice za predstavnike 11 gradskih poduzeća i 11 gradskih službi i odjela, no odaziv je bio katastrofalno loš, kažu u udruzi Domine.

 • Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  U Zagrebu je 27.10. u organizaciji CESI održana konferencija "Dobre prakse i politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih" .

 • Mir i sigurnost

  Mir i sigurnost

  05. i 06. listopada u Skoplju je održana međunarodna konferencija "Peace and Security - Feminist Alternative Antico" koja je, u povodu obilježavanja 10. godišnjice promocije mira i nenasilja kroz socijalnu uključenost žena, okupila preko 100 žena iz 43 zemlje Euro-mediteranske regije. Na konferenciji su sudjelovale predstavnice Domina Mirjana Kučer i Goranka Škoprc.

 • 'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti'

  'Do sada smo se uvjerili kako je sve moguće, pa i to da zabrana pobačaja prođe u Saboru', smatra Genov te dodaje kako se nada da ima dovoljno razumnih ljudi te da se to ipak neće dogoditi. 'Kod nas je sve realno. Imamo zakone koji se donesu, pa se ubrzo ukinu', kaže Sanja Sarnavka, iz udruge B.a.B.e.

 • Šetnjom protiv raka dojke

  Šetnjom protiv raka dojke

  Šetnjom po Poluotoku stotinjak Zadranki obilježilo je Dan ružičaste vrpce, koja je posvećena ranom otkrivanju raka dojke i potrebi hitnog donošenja nacionalnog programa prevencije bolesti dojke. - Ovo je već deseta godina zaredom da u prvom tjednu listopada organiziramo šetnju Dan ružičaste vrpce kako bismo upozorili na potrebu borbe protiv raka dojke, rekla je Nives Kozulić iz udruge Europa Donna.

 • Po jedan crni balon za svaku ubijenu ženu

  Po jedan crni balon za svaku ubijenu ženu

  Puštanjem u zrak sedamdeset crnih balona s upisanim ženskim imenima i godinom života u kojoj su ubijene, najčešće od ruke svojih bračnih ili izvanbračnih partnera, članice Sigurne kuća Istra obilježile su danas u Puli Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.Samo u prvoj polovici ove godine ubijeno je 17 žena.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM