Članci s tagom: zenske-udruge

 • 'Sve je naopako postavljeno i njezino će ministrovanje imati dugoročne posljedice'

  'Sve je naopako postavljeno i njezino će ministrovanje imati dugoročne posljedice'

  Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić (...)

 • Kampanja za više žena u Saboru

  Kampanja za više žena u Saboru

  Ženske organizacije iz cijele Hrvatske predstavile su jučer zajedničku kampanju za povećanje udjela žena na parlamentarnim izborima 2011. Aktivnosti kampanje bit će usmjerene direktno na političke stranke koje sustavno ignoriraju zakonsku obavezu 40-postotne zastupljenosti žena u zastupničkim tijelima. Vladin ured za ravnopravnost spolova u suradnji s nevladinim udrugama 'nada probiti takozvani saborski stakleni strop od 20-ak posto zastupnica'.

 • Komemoracija za 18 ubijenih

  Komemoracija za 18 ubijenih

  B.a.B.e. će Međunarodni dan borbe protiv nasilja 2010. godine obilježiti komemorativnim skupom koji će se održati u četvrtak, 25.11. u 11 sati na Trgu bana Jelačića. Minutom šutnje, u znak sjećanja, prisjetit ćemo se 16 žena i dvije djevojčice koje su ubili njihovi mladići, bivši ili ondašnji, partneri bračni, izvanbračni, očevi ili  muški članovi obitelji. Pridružite im se!

 • Zagorka i crveni ocean

  Zagorka i crveni ocean

  U prostorima Centra za ženske studije u bivšem Zagorkinom stanu na Dolcu 8, održano je predavanje o do sada nikada objavljenom romanu Marije Jurić Zagorke (...)

 • Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Strojevi za šivanje drniškim ženama

  Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Joshio Tamura, Udruzi "Žena" je u Drnišu uručio vrijednu donaciju strojeva za šivanje. U okviru Projekta pomoći za stručno obrazovanje žena u Drnišu, vlada Japana darovala je drniškim ženama 15.599 eura, kojima je kupljeno sedam šivaćih strojeva i dva stroja za vezenje koji će im koristiti kako bi razvile vještinu šivanja te povećale mogućnosti zapošljavanja.

 • Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Obljetnica osnutka prvog skloništa za žene žrtve nasilja

  Na današnji dan počelo je s radom Sklonište za zlostavljane žene, prvo u Hrvatskoj, ali i u čitavoj Istočnoj Europi. Ženska grupa Trešnjevka 1988. osnovala je SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja, 1990. godine osnovale su i prvo Sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja. Sklonište je 1992. godine zasebno registrirano pod nazivom Autonomna ženska kuća Zagreb. Libela se pridružuje čestitkama!

 • Oglas Ženske sobe osvojio nagradu

  Oglas Ženske sobe osvojio nagradu

  Na najvećoj europskoj dodjeli nagrada, nizozemskom Eurobestu, s preko 4000 prijavljenih radova iz 35 zemalja, interaktivni print oglas za Žensku sobu osvojio je bronzu u kategoriji kreativne upotrebe medija. Ovo je prva nagrada za Hrvatsku na ovom prestižnom europskom festivalu. Oglas je izradila agencija Imago u svrhu kampanje Ženske sobe "STOP seksualnom nasilju".

 • Hvala vam što smanjujete radnička prava žena!

  Hvala vam što smanjujete radnička prava žena!

  Na inicijativu Ženske sekcije SSSH, sutra će ženske sindikalne grupe dijeliti saborskim zastupnicima Zahvalnicu za njihovo glasovanje o prijedlogu novog Zakona o radu. Zahvalnica prikazuje uznemirujuće podatke o položaju žena na tržištu rada te navodi problematične odredbe koje donosi novi ZOR.

 • Žene u politici: promjena paradigme

  Žene u politici: promjena paradigme

  Na tribini Centra za ženske studije 'Žene u politici: promjena paradigme' dvije predsjedničke kandidatkinje izjasnile su se da je pozicija žena u politici doista bolja no dosad, o čemu svjedoči i aktualna predsjednička kampanja. 'Nisam na Olimpijadi i nisam došla sudjelovati, nego pobijediti jer su žene na ovim izborima kvalitetnije kandidatkinje, obrazovanije i nemaju mrlje', rekla je Vesna Pusić.

 • Idealna žena: Mudra i nenametljiva

  Idealna žena: Mudra i nenametljiva

  Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji "Primjena načela ravnopravnosti spolova na lokalne javne politike - dobri primjeri iz EU-a", u organizaciji "Domina", predstavljeni su rezultati sociološko-empirijskog istraživanja koje je proveo Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu, te analiza integracije rodnih politika u javne politike na području grada Splita.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM