Članci s tagom: zenske-kvote

 • Žene i dalje podzastupljene na razini lokalne vlasti u Britaniji

  Žene i dalje podzastupljene na razini lokalne vlasti u Britaniji

  Broj muškaraca veći od broja žena u čak 97 posto lokalnih odbora u Engleskoj , navodi organizacija Fawcett Society , dodavši da je tek mali napredak postignut u (...)

 • Opozicija u indijskom parlamentu traži kvote za žene

  Opozicija u indijskom parlamentu traži kvote za žene

  Indijski vođa opozicije upozorio je premijera Narendra Modija da pretvori iz riječi u djelo dugoočekivani prijedlog zakona koji bi omogućio snažniju poziciju žena u (...)

 • Pozdravi iz paralelnog univerzuma u kojemu su kvote suvišne

  Pozdravi iz paralelnog univerzuma u kojemu su kvote suvišne

  Postoje ti neki tekstovi koje započneš pisati u ljutnji i nikad ne završiš iz sto razloga, najčešće egzistencijalne prirode, i dok im se uspiješ vratiti, izgubiš i (...)

 • Nemojte se obeshrabriti kad vas nazivaju zapisničarkom, čuvaricom ognjišta, Suzanom...

  Nemojte se obeshrabriti kad vas nazivaju zapisničarkom, čuvaricom ognjišta, Suzanom...

  Premijerka Jadranka Kosor pozvala je u petak, u okviru konferencije "Žene - lideri u politici", na veći angažman žena u politici poručivši ženama koje se odluče za politiku da se za to mjesto, poput nje, moraju izboriti same.

 • Politika bez žena

  Kampanja će sigurno biti zanimljiva. Ono što upada u oči je da na listama za lokalne izbore dominiraju muškarci. Lijepom našom muškarci vladaju od nacionalne pa sve do (...)

 • Đapić, jedan jedini

  Đapić, jedan jedini

  Posljednju klicu segregacijske filozofije, po kojoj su ženska politička prava najobičnije afektiranje, želi spasiti još samo Anto Đapić koji se ovih dana hvali kako ga ne zanimaju ni zakon, ni ženske kvote. Sve značajnije hrvatske stranke, i liberalne i konzervativne, danas smatraju da udio žena u politici mora rasti i sve tvrde da žele bolje izbalansirati odnose između žena i muškaraca u svojim vodstvima.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM