Članci s tagom: zene

 • Žene i novi Zakon o radu

  Žene i novi Zakon o radu

  Ekskluzivno za Libelu pravna savjetnica u Nezavisnim hrvatskim sindikatima Ana Kranjac Jularić komentira što ženama donosi prijedlog novog Zakona o radu.

 • U aferama i korupcijama žena nema

  U aferama i korupcijama žena nema

  Na okruglom stolu na temu "Položaj žene u društvu", kojeg je u povodu posjeta  glavne guvernerke Kanade Michaëlle Jean Republici Hrvatskoj organiziralo Veleposlanstvo Kanade, sudjelovale su istaknute političarke i predstavnice nevladinog sektora u Republici Hrvatskoj, aktivne protagonistice građanskog društva.

 • Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Pripremila Ksenija Grabar Od 20-26. rujna u New Yorku održan je UN-ov sastanak na vrhu o klimatskim promjenama. Ženski glasovi na sastanku (...)

 • Ženska kuna vrijedi 80 lipa!

  Ženska kuna vrijedi 80 lipa!

  Sloganom "Ženska kuna vrijedi 80 lipa" sindikalistice žele upozoriti na činjenicu da žene u Hrvatskoj zarađuju 20 posto manje od muškaraca, te predlažu da u skladu s time robe i usluge plaćaju 20 posto manje. Potporu akciji Ženske sekcije SSSH, dale su i predsjednice ženskih grupa NHS-a i HUS-a.

 • Kako klimatske promjene utječu na žene?

  Kako klimatske promjene utječu na žene?

  Prevela Diana Adžić Komentari na analize klimatskih promjena obično su slijepi na spolne razlike. A opet, žene, kojima je priznata (...)

 • Žene s godinama

  "Iako većina žena s godinama postanu naborane, obješene ili debele, glumica Brooke Shields u 43. godini izgleda bolje nego ikada." Stanoviti (ili (...)

 • Jednakost u vrijeme krize

  Jednakost u vrijeme krize

  Izvještaj Europske Komisije naglašava vjerojatnost da će ekonomska kriza ostaviti teže posljedice za zaposlene žene nego muškarce te dodatno naglasiti razliku (...)

 • KRIZA IPAK NE POGAĐA SAMO MUŠKARCE?

  KRIZA IPAK NE POGAĐA SAMO MUŠKARCE?

  Prevela Josipa Majić Zašto žalimo muškarce, kad nas kriza sve jednako pogađa. Jedini tehnika za opstanak je-ujedinjenje snaga.

 • Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Na okruglom stolu pod nazivom Suzbijanje rodnih stereotipa u hrvatskoj kinematografiji koji je održan u Puli 17. srpnja 2009. godine predstavljena je publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji .

 • Jadranka Kosor u (još uvijek) malom klubu žena predsjednica i premijerki

  Jadranka Kosor u (još uvijek) malom klubu žena predsjednica i premijerki

  Od 192 članice UN-a samo njih 16 ima žene na čelu države.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM