Članci s tagom: zdravstvo

 • Od danas štrajkaju radikalnijim tempom

  Od danas štrajkaju radikalnijim tempom

  Liječnici i liječnice danas nastavljaju štrajk, ali radikalnijim tempom, što znači da će organizirati smjene kao vikendima. Ministar zdravlja Rajko Ostojić (...)

 • Štrajk u bolnicama diljem zemlje!

  Štrajk u bolnicama diljem zemlje!

  Kako bi pokazali da Ministarstvo zdravlja manipulira podacima o stvarnom broju medicinskih djelatnika u štrajku, odašiljući tako poruku u javnost kako štrajk nije (...)

 • Liječnici/e te medicinske sestre i tehničari najavili/e akciju '5 do 12'

  Liječnici/e te medicinske sestre i tehničari najavili/e akciju '5 do 12'

  Danas je drugi dan štrajka liječnika i liječnica, medicinskih sestara i tehničara u bolnicama diljem zemlje. Prvoga dana, po podacima Ministarstva zdravlja, štrajku se (...)

 • Liječnici/e, medicinske sestre i tehničari idu u štrajk!

  Liječnici/e, medicinske sestre i tehničari idu u štrajk!

  Nakon samo pola sada pregovora, predstavnici/e Vlade te Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara (...)

 • Ministre Ostojiću, Vi ste na potezu!

  Ministre Ostojiću, Vi ste na potezu!

  Iako smo priču o zabrani pobačaja, kao logični nastavak referendumske inicijative U ime obitelji , očekivale na jesen, ona je prigodno eksplodirala na slavljima (...)

 • Medicinske sestre i tehničari najavili štrajk

  Medicinske sestre i tehničari najavili štrajk

  Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara upozorio je kako je nakon stupanja na snagu novog Kolektivnog ugovora za djelatnost (...)

 • Vodič kroz zamrzavanje jajnih stanica

  Vodič kroz zamrzavanje jajnih stanica

  Dakle, razmišljate o 'punom paketu'. Odlično! Nažalost, vaše tijelo se možda i ne slaže sa vašim profesionalnim planom kako bi vi željeli.

 • Orgazmički porođaj

  Orgazmički porođaj

  Moram priznati da moja prva reakcija kada sam se prije nekoliko godina susrela sa idejom orgazmičkog porođaja,  poznate stručnjakinje za porod Debre Pascali-Bonaro, nije baš bila reakcija osobe "otvorenog uma". Pomislila sam ma tko može misliti na sex dok ti je među nogama glavica promjera cca 20 cm. Ali naravno, ipak me zanimalo iskustvo pa sam pogledala film Orgasmic Birth.

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Svi moraju plaćati jednako osiguranje

  Svi moraju plaćati jednako osiguranje

  Osiguravajuće tvrtke ne smiju uzimati u obzir rod osiguranika prilikom određivanja premija osiguranja ili njihova isplaćivanja, odlučio je u utorak Europski sud pravde. Presuda bi mogla povećati troškove osiguranja za žene i povećati njihove mirovine, ali bi isto tako mogla biti nepovoljna za muškarce i imati velike posljedice za osiguravateljski sektor. "Uzimanje u obzir roda osigurane osobe kao faktora rizika u ugovorima o osiguranju je diskriminacija", kaže se u presudi. "Pravilo unisex premija stupit će na snagu 21. prosinca 2012.", odlučio je Sud.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM