Članci s tagom: zatvorska-kazna

 • Meksiko dosudio povijesnu kaznu za femicid

  Meksiko dosudio povijesnu kaznu za femicid

  Petorica muškaraca u sjevernom Meksiku osuđena su na neviđenih 697 godina zatvorske kazne za femicid 11 žena , u zemlji u kojoj je stotine mladih žena ubijeno od (...)

 • Nasilničko ponašanje u obitelji ne može biti prekršaj!

  Nasilničko ponašanje u obitelji ne može biti prekršaj!

  Autonomna ženska kuća Zagreb organizirala je 21. ožujka konferenciju za medije radi informiranja javnosti o promjenama u Kaznenom zakonu koji je stupio na snagu 1. (...)

 • Nema milosti za Pussy Riot

  Nema milosti za Pussy Riot

  Ruski sud odbio je zahtjev Marije Aljohine , članice Pussy Riota da ostatak zatvorske kazne na koju je nedavno osuđena, izdrži kada njezin sin napuni 14 (...)

 • Zatvorsku kaznu odslužilo 15 očeva iz Dalmacije

  Zatvorsku kaznu odslužilo 15 očeva iz Dalmacije

  Trend utuživanja zbog neplaćanja alimentacije je u porastu, ne samo zbog recesije nego i zato što su samohranim roditeljima sve dostupnije informacije i načini na koji mogu ostvarivati prava za dijete. Roditelji se najčešće osuđuju na uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje i dodatnom mjerom kojom im se nalaže da isplate novac. Ako u roku kušnje ne isplate zaostatke i ne nastave podmirivati obvezu, uvjetna se kazna opoziva i zamjenjuje zatvorskom. Takvi su slučajevi rijetki, jer u konačnici nije u interesu djeteta da roditelj ostane bez prihoda.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM