Članci s tagom: zakon

 • Život u prostranstvu

  Život u prostranstvu

  Zbog nepostojanja specijaliziranog liječničkog tima u Hrvatskoj, trans osobe primorane su odlaziti u inozemstvo, i to najčešće u susjednu Srbiju.

 • Zakon o javnom redu i miru pun rupa

  Zakon o javnom redu i miru pun rupa

  Skitnja, prostitucija, prošnja (žicanje), kockanje, seks ili vršenje nužde u javnosti, drskost prema službenim osobama i slične nepodopštine dio su sadržaja novog (...)

 • Biračko testiranje istospolnog braka

  Biračko testiranje istospolnog braka

  Postoji jedna neizbježna činjenica o američkim biračima/icama i istospolnom braku: svaki put kada su ljudi imali priliku da se o njemu izjasne, odbili su ga.

 • Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  UNITEWOMEN.ORG pokret organizirao je u subot, 28. travnja, čak 54 prosvjedna skupa u gradovima diljem SAD-a. Žene i muškarci okupili su se u maršu za obranu (...)

 • Ukoliko se nema novca za žene na porodiljnom - otkaz?

  Ukoliko se nema novca za žene na porodiljnom - otkaz?

  Objavom prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o izmjenama i dopunama zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju pokrenula se bura kritika (...)

 • Odobrili prijedlog koji bi trebao 'ušutkati' homoseksualne i transrodne osobe

  Odobrili prijedlog koji bi trebao 'ušutkati' homoseksualne i transrodne osobe

  Konzervativni zastupnici u Sankt Peterburgu su odobrili zloglasni prijedlog zakona koji bi trebao ušutkati sve debate, pisanja, čitanja ili govor o bilo čemu "gay".

 • Godinu dana nakon donošenja Zakona neplodni parovi još uvijek nezadovoljni

  Godinu dana nakon donošenja Zakona neplodni parovi još uvijek nezadovoljni

  Prije godinu dana, 17.7.2009., izglasan je Zakon o medicinskoj oplodnji. U godinu dana, usprkos obećanjima, ništa se nije promijenilo na bolje. Navodni "uspjeh" zakona skriva duboku nejednakost u liječenju pacijenata/ica te on najviše zakida baš najteže dijagnoze kojima je pomoć najviše potrebna. Rješenje za to je jednostavno i ništa ne košta: dopustiti oplodnju onoliko jajnih stanica koliko je potrebno za uspjeh – koliko, neka odluči liječnik/ica ovisno o pojedinom slučaju, a ne politika.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM