Članci s tagom: zakon-o-radu

 • Pravi cilj novog Zakona o radu

  Pravi cilj novog Zakona o radu

  U desetom videu kampanje Pozor - ZOR! naši govornici i govornice govore o pravom cilju novog Zakona o radu , koji nije ekonomski oporavak, već koncentracija moći u (...)

 • Važnost djelovanja kroz sindikate

  Važnost djelovanja kroz sindikate

  U devetom videu kampanje Pozor - ZOR! Mario Kikaš iz Feminističkog fronta govori o važnosti djelovanja kroz sindikate i obrani osnovnih radničkih prava, ali i (...)

 • Promoviranje nesigurnih oblika rada kroz Zakon o radu

  Promoviranje nesigurnih oblika rada kroz Zakon o radu

  Osmi video kampanje Pozor - ZOR tematizira ono što bismo mogli/e nazvati glavnim zamjerkama novom Zakonu o radu - promoviranje nesigurnih oblika rada poput (...)

 • Prosvjedni skup protiv izmjena ZOR-a

  Prosvjedni skup protiv izmjena ZOR-a

  Sindikati su zatražili i dobili dozvolu za održavanje prosvjednog skupa na Trgu sv. Marka, najvjerojatnije u četvrtak, kada se u Hrvatskom saboru očekuje rasprava o (...)

 • Povećanje profita nauštrb radništva

  Povećanje profita nauštrb radništva

  U sedmom videu kampanje Pozor - ZOR! pod nazivom "Povećanje profita nauštrb radništva" Mladen Novosel , predsjednik SSSH, objašnjava kako novi Zakon o radu neće (...)

 • Ženska fronta odgovorila Mrsiću: Novi ZOR nas vraća sto godina unazad

  Ženska fronta odgovorila Mrsiću: Novi ZOR nas vraća sto godina unazad

  Članice i članovi Ženske fronte za radna i socijalna prava odgovorile/i su ministru Mrsiću na poziv za sudjelovanjem na sastanku o Prijedlogu novog Zakona o (...)

 • 'Loša rješenja predloženog ZOR-a prelomit će se na leđima žena'

  'Loša rješenja predloženog ZOR-a prelomit će se na leđima žena'

  Na okruglom stolu na temu Žene i (ne)sigurno radno zakonodavstvo koji je održan jučer, 12. veljače 2014. godine u Hrvatskom saboru, sudjelovala je i pravobraniteljica (...)

 • Historijsko nazadovanje

  Historijsko nazadovanje

  U šestom videu pod nazivom "Historijsko nazadovanje" profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Dean Duda iznosi tri osnovna razloga zbog kojih se protiv novom (...)

 • Ženska fronta: ZOR mora pasti!

  Ženska fronta: ZOR mora pasti!

  Ženska fronta za radna i socijalna prava podržava predloženu inicijativu povlačenja Prijedloga novog Zakona o radu iz procedure da bi se osiguralo potrebno (...)

 • Kolaps mirovinskog sustava

  Kolaps mirovinskog sustava

  Najnoviji, treći po redu video kampanje Pozor - ZOR! tematizira povezanost reformi radnog zakonodavstva i mirovinskog sustava. Ovoga puta sugovornice su bile (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM