Članci s tagom: zagreb-pride

 • Uhićena trojica napadača, prijeti im zatvor

  Uhićena trojica napadača, prijeti im zatvor

  Usprkos tome što policija posjeduje snimke svih "anti-gay" prosvjednika, još uvijek nisu pronađena trojica mladića koja su pred kućnim pragom pretukla 27-godišnjeg A. Š., i nanijeli mu teške ozljede. Naime, pretpostavlja se da su napadači bili na "protuprosvjedu", a policija događaj kvalificira kao zločin iz mržnje.

 • Pljuvačke na Mirelu Holy

  Pljuvačke na Mirelu Holy

  Mirela Holy, saborska zastupnica SDP-a, koja je sudjelovala na ovogodišnjem Zagreb Prideu, manifestaciji gay populacije, ogorčena je na policiju koja nije reagirala kad su građani s tramvajske postaje na Trgu bana Josipa Jelačića pljuvali po njoj i govorili - "Kurve četničke", "Ogavni ste", "Ubij pedera" itd.

 • DNEVNIK JEDNE PRAJDIZANKE

  DNEVNIK JEDNE PRAJDIZANKE

  11:32 Dobro. Znači danas je Pride. Dok ispijam prijepodnevnu kavu pregledavam forum jednog domaćeg portala posvećenog LGBTIQ populaciji.

 • Pretučen sudionik Pride-a

  Pretučen sudionik Pride-a

  Iako mrak još nije pao, pala je prva žrtva homofobije i fašizma kojima su institucije države dozvolile da danas u Zagrebu legalno mašu svojim šakama. Kako javlja Jutarnji list, nakon završetka povorke, nepoznati napadači dočekali su i pretukli jednog od sudionika Gay pridea pred njegovim domom na zagrebačkoj Knežiji.

 • Policija uhitila petero anti-gay prosvjednika

  Policija uhitila petero anti-gay prosvjednika

  Praćeni velikim brojem specijalca Povorka ponosa zaputila se prema Trgu bana Jelačića gdje su ih dočekali hrvatski nacionalisti, članovi HČSP-a i Nove hrvatske desnice. Do fizičkog obračuna nije došlo jednostavno zato što je policajaca bilo previše. Povorka ponosa svoj je put završila na Zrinjevcu gdje se sudionici/e još uvijek nalaze.

 • Hoće, neće, hoće, neće....

  Hoće, neće, hoće, neće....

  Anti gay prosvjed koji su najavili članovi Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista, koji bi trebao biti održan sutra u 15 sati na Trgu bana Jelačića, u isto vrijeme kad i Zagreb Pride, mogao bi biti zabranjen, neslužbeno smo doznali od visokog policijskog izvora.

 • Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  Lučin: Nedopustivo je da MUP dozvoli 'antigay' skup koji širi govor mržnje

  - Ako je MUP dao dozvolu za "antigay" skup, to je nedopustivo jer oni šire govor mržnje, pozivaju na rušenje ustavnog poretka i "konačan obračun". Mislimo da bi govor straha i mržnje i sve ono što bi se moglo dogoditi u subotu trebali spriječiti. MUP treba poduzeti mjere i preuzeti odgovornost - poručio je Šime Lučin.

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Gay pride i anti-gay pride na isti dan u isto vrijeme

  Udruge Iskorak i Kontra nezadovoljne su što je policija izdala odobrenje za održavanje anti-gay prosvjeda u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista. Iz udruga poručuju da povorka u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista sadrži sve elemente kaznenog djela rasne i druge diskriminacije.

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM