Članci s tagom: zagreb-pride

 • Desetu godinu ponosno!

  Desetu godinu ponosno!

  Samo tjedan dana nakon sramotnog masovnog javnog linča nad prvom Povorkom ponosa u Splitu, na jubilarnom Zagreb Prideu okupilo se čak 4 000 ljudi, koji su koračajući ulicama glavnog grada još jednom stali u obranu prava na različitost. Snažnije nego ikad, sudionici Pridea pokazali su kako ne pristaju na diskriminaciju, uskraćivanje slobode i dostojanstva.

 • Dođite na Pride i budućnost je naša!

  Dođite na Pride i budućnost je naša!

  Pride je važan svake godine, ali ipak se nekako čini da je ove godine najvažniji. Zahvaljujući nasilnim i sramotnim događajima koji su pratili i još uvijek u obliku homofobnih i antidemokratskih izjava prate splitski Pride, sve su oči uprte u zagrebačku subotnju povorku ponosa. I dok se na povorci očekuju usual suspects, sa svih strana stižu podrške i najave dolaska što bi ovu povorku moglo učiniti najmasovnijom dosad.

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

 • Predstavljena knjiga Davida Cartera: 'Stonewall - Pobuna koja je rasplamsala gej revoluciju'

  Predstavljena knjiga Davida Cartera: 'Stonewall - Pobuna koja je rasplamsala gej revoluciju'

  Kažu da je noć sa 27. na 28. lipnja 1969. bila jedna od onih vrućih ljetnih noći kad obično počinju pobune i revolucije. Ekipa od 200-tinjak pedera, lezbi i trandži u (...)

 • Bira se Homofob i Homofrend desetljeća

  Bira se Homofob i Homofrend desetljeća

  Zagreb Pride bira Homofoba i Homofrenda desetljeća jer kako navode od 2001. do 2011. veliki je broj javnih ličnosti imao priliku pokazati je li na strani ljubavi ili na strani mržnje. Izbor nominiranih učinjen je uzimajući u obzir i riječi i djela, i interese i utjecaj. "Možda se svi neće složiti s izborom nominiranih, no uz svaku osobu ponuđeno je i objašnjenje zašto se našla na listi, tako da bude jasno kojom smo se logikom vodili." kažu u Zagreb Pride-u. Priopćenje povodom izbora pročitajte u nastavku.

 • I BUDUĆNOST JE NAŠA!

  I BUDUĆNOST JE NAŠA!

  I dok će Split ponosno hodati po prvi puta, Zagrebom će 18. lipnja proći deseta Povorka ponosa. Tim je povodom Zagreb Pride objavio proglas."Pred nama je desetljeće - naših drugih deset – zrelosti, rasta i novih pobjeda. I budućnost je naša" poručuju prikladno organizatori Povorke na sam Dan grada Zagreba. Pride-u čestitamo prvu desetljetku, a cijeli proglas vam donosimo u nastavku.

 • Mediji o Prideu, Pride o medijima

  Mediji o Prideu, Pride o medijima

  Na nedjeljnoj Prajdionici o medijima razgovaralo se o istraživanju o medijima i Zagreb Prideu što ga je nedavno provela Tamara Opačić , novinarka H-Altera .

 • I Split svoju povorku ima

  I Split svoju povorku ima

  Lezbijska grupa Kontra, Iskorak i Domine u četvrtak, 13. siječnja, organiziraju konferenciju za medije na kojoj će najaviti niz aktivnosti usmjerenih na edukaciju javnosti o ljudskim pravima LGBT osoba u Splitu, uključujući prvu Split Pride manifestaciju koja će se održati u lipnju ove godine. Split Pride time bi se pridružio Zagreb Pride-u kao druga hrvatska povorka ponosa.

 • Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Zbog zabrinjavajućeg porasta nasilja protiv LGBT osoba u Zagrebu, homofobnih i transfobnih istupa javnih osoba u medijima, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko dana, tri najveće nevladine udruge koje se bave zaštitom prava LGBT osoba, LORI, Queer Zagreb i Zagreb Pride odlučile su pokrenuti "Stalnu službu pružanja direktne pomoći napadnutim i diskriminiranim LGBT osobama". 

 • Sačekuša u Zagrebu

  Sačekuša u Zagrebu

  U noći s ponedjeljka na utorak, 2. 11. 2010, u ranim jutarnjim satima dvojica mlađih muškaraca izvela su planirani, nasilni homofobni pohod na gej muškarce ispred noćnog kluba Sirup na Sveticama, jedno od popularnijih gej okupljališta u Zagrebu. Udruga Zagreb Pride prikupila je nedvojbene dokaze da se radilo o unaprijed planiranoj sačekuši s ciljem zastrašivanja, omalovažavanja i prebijanja gej osoba. Priopćenje Zagreb Pride-a donosimo u cjelosti.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM