Članci s tagom: zagreb-pride

 • Zdravim razumom do zdravlja i tolerancije!

  Zdravim razumom do zdravlja i tolerancije!

  Kako bi pružili i pružile potporu Vladi RH u provođenju zdravstvenog odgoja u školama, na zagrebačkom Cvjetnom trgu sinoć se na Skupu razuma (...)

 • 'Sudionicima i sudionicama protuskupa treba zdravstveni odgoj'

  'Sudionicima i sudionicama protuskupa treba zdravstveni odgoj'

  Oko 200 aktivista i aktivistkinja, LGBT osoba i podržavatelja i podržavateljica prosvjedovalo je u subotu pred zagrebačkom katedralom Marijinog Uznesenja zbog (...)

 • U zemlji gladnih jajima se gađaju ljudska prava

  U zemlji gladnih jajima se gađaju ljudska prava

  Skup u organizaciji Zagreb Pride udruženja, simbolično nazvan Ljubi bližnjeg svog pred Katedralom, održan je u subotu ispred Zagrebačke katedrale.

 • 2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012: godina značajnih koraka za LGBT prava

  2012. možda na globalnoj razini, usred raznih prirodnih nepogoda, svjetskih sukoba i ekonomske krize koja još uvijek grčevito stiska naš maleni plavi planet, neće (...)

 • Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  Zagreb podržao makedonsku LGBT zajednicu

  U Makedoniji je prije pet mjeseci osnovana prva organizacija civilnog društva koja u svojem imenu sadržava akronim LGBT s idejom poboljšavanja životne situacije (...)

 • Mladić i djevojka napali gej par

  Mladić i djevojka napali gej par

  "Pederčine, gubite se odavde! Koji kurac radite ovdje?" - samo su neke riječi su koje je morao trpjeti 24-godišnji student dok mu se niz lice slijevala (...)

 • Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Osvanula je sunčana i sparna subota, baš kakva je bila i prošle godine. Zastave duginih boja lagano trepere na povjetarcu na glavnom gradskom Trgu.

 • Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  "Ništa mi ne nedostaje, ali mojoj majci i njenoj partnerici nije lako zbog nepostojanja zakonskih okvira koji se tiču LGBT obitelji. Svoj djeci koja žive u takvim (...)

 • Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.

  Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.

  U Zagrebu će se 16. lipnja 11. put za redom održati društvena i politička manifestacija Zagreb Pride. Glavni dio ("Pride Week") ovogodišnjeg Pridea održat će se od 8. (...)

 • Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  U splitskoj Kinoteci održana je projekcija dokumentarnog filma o prvom Split prideu koju su pozdravili Edo Bulić iz udruge Iskorak, Mirjana Kučer iz Domina te sam autor, Tomislav Ladišić, student druge godine Filma i videa na UMAS-u. Film je prikazan u sklopu aktivnosti koje se odvijaju dva puta mjesečno nakon samog Pridea, a kojima je cilj okupiti kritičnu masu LGBT osoba u gradu čije je ime danima vrištalo sa naslovnica uz pridjeve poput "homofobni", "nasilni" i "sramotni".

Stup srama

Iz drugih medija

AEM