Članci s tagom: zadar

 • Još samo danas možete posjetiti Rainbow Warrior III

  Još samo danas možete posjetiti Rainbow Warrior III

  U sklopu turneje Mediteranom, Greenpeace brod Rainbow Warrior III nakon Splita i Zadra, posjetio je i Rijeku, a zatim ide u Pulu.

 • Kada je zakon naklonjen silovateljima

  Kada je zakon naklonjen silovateljima

  Nedavno su internetski novinski portali obavijestili javnost o monstruoznom činu grupnog silovanja 17-godišnje Zadranke. Naime, maloljetnu djevojku silovalo je pet (...)

 • Predsjednik Općinskog suda u Zadru dao ostavku zbog referenduma: 'Idemo biti solidarna zajednica'

  Predsjednik Općinskog suda u Zadru dao ostavku zbog referenduma: 'Idemo biti solidarna zajednica'

  Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić podnio je Županijskom izbornom povjerenstvu ostavku na mjesto predsjednika gradskog Povjerenstva za provedbu (...)

 • (Pre)kratke hlačice Prve dame kao tema u medijima

  (Pre)kratke hlačice Prve dame kao tema u medijima

  U organizaciji Hrvatskog sociološkog društva – podružnice Zadar i Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, u petak, 4. 5. 2012. godine Betty H. Winfield, profesor emerita  s Missouri School of Journalism (SAD) održala je predavanje pod nazivom "Women, Politics and the American Mass Media with Case Studies of Hillary Clinton, Nancy Pelosi and Michelle Obama".

 • Dan žena u Zadru uz cvijeće, letke i popuste do 40%

  Dan žena u Zadru uz cvijeće, letke i popuste do 40%

  100 godina borbe za ravnopravnost, pravo glasa, pravo na seksualno samoodređenje i poštivanje znanja, kompetencija i doprinosa žena, u Zadru je ostalo bez odjeka. Malobrojna događanja ostala su u sjeni političke propagande, malog odaziva građanki i građana, poražavajućih statističkih podataka o nezaposlenosti i pokojeg sniženja povodom Dana žena.

 • Gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi

  Gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi

  Za razliku od boje kože koju ne možete sakriti, gejevi i lezbijke mogu proživjeti cijeli život nevidljivi, ali politički je problem kada se ne pobunite zato što su druge homoseksualne osobe ugrožene. Problem je što su u Hrvatskoj vidljivi samo LGBT aktivisti. Osobe same sebe čine nevidljivima, jer ne žele izgubiti privilegije koje imaju u društvu. Gay pride je jedan dan vidljivosti u odnosu na ostala 364 dana. Na taj dan se vidi presjek hrvatskog društva. Nisu to samo neki čudaci desničari, nego i drugi ljudi koji stoje sa strane i pljuju. Kad hodaš u povorci i osjetiš tu mržnju, u tom trenutku znaš da problem postoji.

 • Ni jednu od zadarskih gradskih tvrtki ne vodi žena

  Ni jednu od zadarskih gradskih tvrtki ne vodi žena

  Ni jedno od 14 trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Zadra nema direktoricu, osim što je Sonja Peričić na čelu Razvojne agencije Zadarske županije. I "kulturne" ustanove vode muškarci: ravnatelj Znanstvene knjižnice je Miro Grubić, Gradsku vodi Ivan Pehar, a Hrvatsku kazališnu kuću Renato Švorinić. Ravnopravnost spolova nije ništa uočljivija ni kod članstva po nadzornim odborima gradskih poduzeća, u kojima sjedi 36 muškaraca i svega tri žene. Te brojke jasno pokazuju "tko je glavni" u tijelima u kojima se donose odluke. Puna dominacija žena postoji jedino u zadarskom predškolstvu – vrtiće vode ravnateljice.

 • Izložba fotografija u Zadru "Žene na radnom mjestu"

  Izložba fotografija u Zadru "Žene na radnom mjestu"

  Prodavačice na tržnici, ribarnici i u supermarketima, zaposlene oko ručnog rada ili polja, u uredu, tvornici, na miješanju malte i na rekreaciji, osvanule su na najnovijoj izložbi poznatoga zadarskog amaterskog fotografa Pere Goića. Zabilježio ih je na ukupno 31 fotografiji i pod nazivom "Žene na radnom mjestu" izložio u Gradskoj knjižnici. Izložba ostaje otvorena do 17. travnja 2010.

 • Bivši šef trgovačkog centra u Zadru osuđen za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu

  Bivši šef trgovačkog centra u Zadru osuđen za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu

  Prvi je put u Hrvatskoj slučaj seksualnog uznemiravanja dobio sudski epilog, a upravo je takva presuda, nakon dvije godine od početka postupka, izrečena na Općinskom sudu u Zadru. Naime, nepravomoćnom presudom krivim su zbog seksualnog uznemiravanja nad dvjema djelatnicama Interspara proglašeni domar i tadašnji voditelj Interspara.

 • Božićni 'darovi' iz trgovačkog centra

  Božićni 'darovi' iz trgovačkog centra

  Prodajni centar "Baumax" u Zadru "pomeo" je u jednom danu tri djelatnice, koje su otkaze dobile na gotovo bizaran način - Ivani Parić telefonski je javljeno da je ostala bez posla, Sandri Babac poštom je vraćena radna knjižica, koju je našla u sandučiću bez riječi popratnog obrazloženja, a na Tamaru Katić nadređeni je potrošio tri minute da joj usmeno kaže da više neće raditi.

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM