Članci s tagom: vox-feminae-festival

 • Vox Feminae Fesival: 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica'

  Vox Feminae Fesival: 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica'

  U Zagrebu će se u sklopu Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) održati radionica 'Žene s (...)

 • Glasovi Vox Feminea o devetom festivalu

  Glasovi Vox Feminea o devetom festivalu

  Danas počinje 9. Vox Feminae festival, a o planu i programu razgovarale smo s Marinom Čajdom , zaduženim za umjetnički i izvedbeni dio festivala, Noah Pintarić (...)

 • 'Društveno angažirana umjetnost je alat koji dopire do većeg broja ljudi'

  'Društveno angažirana umjetnost je alat koji dopire do većeg broja ljudi'

  Aktivizam i umjetnost usko su povezani u pokušaju spajanja naizgled različitih pojmova. Sposobnost zajedničkog djelovanja na umjetničkoj platformi mnogim političkim i (...)

 • MUF Ekstravaganca: Znaš, ne znaš?

  MUF Ekstravaganca: Znaš, ne znaš?

  Uz sladoled s dodatkom likera, svoje su (ne)znanje iz područja popularne kulture, glazbe, feminizma i muf trivije na MUF Ekstravaganci okušale i neke od Libeluša.

 • Jedno sadržajno putovanje

  Jedno sadržajno putovanje

  Nakon prošlogodišnjeg slavljenja ženske snage putem superheroina, Vox Feminae festival svoje sedmo izdanje posvećuje mučenicama. Festival će biti održan od 14. (...)

 • U stilu superheroina otvoren šesti Vox Feminae Festival!

  U stilu superheroina otvoren šesti Vox Feminae Festival!

  U srijedu, 21. studenog 2012., svjedočili smo otvaranju šestog po redu Vox Feminae festivala u Kinu Europa u Zagrebu. Odaziv mladih i starih, žena i muškaraca i (...)

 • Festival Vox Feminae poziva volonterke i volontere

  Festival Vox Feminae poziva volonterke i volontere

  Šesto izdanje Vox Feminae Festivala održava se od 21. do 24. studenog u zagrebačkom kinu Europa. Vox Feminae Festival promiče stvaralaštvo žena i (...)

 • Žestoke cure hrvatskog rocka

  Žestoke cure hrvatskog rocka

  Na prilično razvijenoj domaćoj underground sceni pojavilo se posljednjih godina nekoliko zanimljivih ženskih rock bendova. Nova generacija autorica ponosno ističe svoju nezavisnost, dok njihova brojnost i svježa poetika kao da dovode u pitanje patrijarhat u underground rocku, post rocku, punku i ostalim "žešćim" glazbenim žanrovima.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM