Članci s tagom: vojska

 • Državni udar u Egiptu! Vojska svrgnula Morsija!

  Državni udar u Egiptu! Vojska svrgnula Morsija!

  Ultimatum kojim je egipatska vojska zaprijetila islamističkom predsjedniku Mohamedu Morsiju istekao je u srijedu oko 17 sati. Od predsjednika se tražilo da (...)

 • MORH nastavlja diskriminirati žene

  MORH nastavlja diskriminirati žene

  Diskriminirane žene i obezvrijeđena vrijednost sudjelovanja u Domovinskom ratu, trenutna je situacija među zaposlenicima i zaposlenicama MORH-a i OSRH-a kojima će (...)

 • Feministički prigovor ženama u borbi

  Feministički prigovor ženama u borbi

  Jedna od muških patrijarhalnih vrijednosti koja je dosljedno bila predmetom kritike od strane feministkinja je rat. Krajem siječnja Pentagon je (...)

 • Čekaj da se otrijezni, a onda - možeš sve!

  Čekaj da se otrijezni, a onda - možeš sve!

  Uz zeleni čaj s listovima jasmina mnogo stvari lakše klize, ali neke su i dalje neprobavljive. Kao za vraga, prije dva dana sam ujutro prije poštenog doručka (...)

 • Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država dopustilo je svojim službenicima/cama marširati u uniformama na gay paradi koja se održala 21. srpnja u San Diegu.

 • Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Odsluženje vojnog roka u Turskoj obavezno je za sve muškarce – izbjeći ga mogu jedino ako su bolesni, ako su invalidi ili homoseksualci.

 • Kraljevska je mornarica prvi put u svojoj povijesti imenovala ženu zapovjednicom ratne fregate

  Kraljevska je mornarica prvi put u svojoj povijesti imenovala ženu zapovjednicom ratne fregate

  Tijekom većeg dijela svoje petostoljetne povijesti, Kraljevska je mornarica dopuštala je ženama da u mornarici služe samo kao ukrasne drvene figure na pramcima brodova ili kroz dodjeljivanje ženskih imena vojnim plovilima. Sada, po prvi put, mornarica će povjeriti zapovjedništvo nad bojnim brodom ženskoj časnici.

 • Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

  Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

  Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović odlazi na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju, čime postaje jedina žena između šestorice Rasmussenovih pomoćnika. Vodit će odjel za javnu diplomaciju, čime će biti zadužena za veze s akademskim, diplomatskim i medijskim institucijama, u cilju poboljšanja imidža NATO-a

 • Iznadprosječan udio žena u Oružanim snagama RH

  Iznadprosječan udio žena u Oružanim snagama RH

  U prilog zaključku da, narodski rečeno, Hrvatice sve radije idu u vojnikinje, dovoljno govore dva podatka. Prvi, da je od ukupno 834 kandidata koji su se ove godine prijavili u MORH-ov program školovanja "Kadet" žena 241 ili gotovo trećinu, te drugi, da je među dosad prijavljenima za dragovoljno služenje vojnog roka u Hrvatskoj žena bilo čak 14 posto.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM