Članci s tagom: vlada

 • Hrvatska dobila prvu premijerku

  Hrvatska dobila prvu premijerku

  Nakon 12 sati rasprave Sabor je izglasao povjerenje Jadranki Kosor te će ona tako na premijerskom mjestu zamijeniti Ivu Sanadera. Kasno navečer Kosor i njezini ministri/ce položili su i prisegu. Nova Hrvatska vlada na čelu s Jadrankom Kosor dobila je povjerenje većine saborskih zastupnika/ca.

 • J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  Nakon što je u petak predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić Jadranki Kosor povjerio mandat za sastavljanje Vlade, Kosor je danas na nastavljenoj 11. sjednici Hrvatskog sabora zatražila i povjerenje saborskih zastupnika. U Saboru je predstavila članove/ice Vlade, od kojih su neki novi ili na novim, u javnosti već obznanjenim položajima.

 • Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Predsjednik Stjepan Mesić povjerio je jučer navečer mandat za sastav nove Vlade Jadranki Kosor, dosadašnjoj potpredsjednici Sanaderove Vlade. Nakon pet sati kozultacija sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i nacionalnih manjina Mesić se zajedno s Kosor oko 20.30 pojavio pred novinarima.

 • Bianca Matković - ministrica bez portfelja

  Bianca Matković - ministrica bez portfelja

  Bianca Matković, po svemu sudeći, postaje druga najmoćnija osoba u Vladi. Može se reći da će Matković imati ovlasti kao da je potpredsjednica vlade. Koordinacija rada ministarstava na području eurointegracija bit će samo jedan od njenih zadataka u vladi. Ona će moći još intenzivnije i s više ovlasti uvoditi reda u djelovanju vladinih resora.

 • Prva premijerka

  Prva premijerka

  Iako je jučer u otprilike 15 minuta Hrvatska dobila prvu premijerku od samostalnosti i prvu predsjednicu trenutno najjače političke stranke (i još k tome (...)

 • I Jadranka Kosor u klubu najmoćnijih žena

  I Jadranka Kosor u klubu najmoćnijih žena

  Jadranka Kosor je upravo na svoj 56. rođendan dobila priliku za vođenje države. Hoće li se uskoro naći u društvu žena koje vladaju politikom saznat ćemo uskoro. Ukoliko se to dogodi ona će biti prva žena premijerka u povijesti Hrvatske, a društvo u Europi će joj činiti Yulia Tymoshenko, Angela Merkel i Johanna Sigurdardottir.

 • Jadranka Kosor premijerka?!?

  Jadranka Kosor premijerka?!?

  Jutarnji list neslužbeno donosi da će premijer Ivo Sanader u 14 sati na konferenciji za medije najaviti svoju ostavku te da premijersku poziciju preuzima Jadranka (...)

 • Vlada predlaže socijalne mirovine

  Vlada predlaže socijalne mirovine

  U prevenciju socijalnog raslojavanja, koje se može očekivati u okolnostima krize, i u brže socijalno uključivanje marginaliziranih skupina u društvo, Vlada će tijekom 2009. i 2010. godine uložiti 1,7 milijardi kuna. Tolika su sredstva u proračunu osigurana za provedbu mjera iz Nacionalnog provedbenog plana za socijalno uključivanje 2009.- 2010.

 • Sanader čestitao Međunarodni dan žena

   Ivo Sanader, predsjednik Vlade, uputio je danas čestitku u povodu Međunarodnog dana žena koju prenosimo u cjelosti.

   "Međunarodnim danom žena obilježavamo gotovo stotinu godina dugu koordiniranu borbu žena za pravdu i ravnopravnost.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM