Članci s tagom: vlada-rh

 • Sutra koračamo u ime svih obitelj!

  Sutra koračamo u ime svih obitelj!

  "Ovo je zemlja za sve nas i ova Povorka jest za sve nas - koji smo gej ili strejt, lezbijke ili samci, samohrani roditelji ili bračni parovi koji idu na umjetnu (...)

 • 'Ne znam koga se tiču detalji silovanja mlade djevojke?!'

  'Ne znam koga se tiču detalji silovanja mlade djevojke?!'

  V lada je na današnjoj sjednici donijela Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić osudila je način (...)

 • HZZO podnosi prijavu protiv Sarnavke jer volontira dok se liječi od karcinoma

  HZZO podnosi prijavu protiv Sarnavke jer volontira dok se liječi od karcinoma

  Sanja Sarnavka iz feminističke organizacije Babe! koja se bori s karcinomom dojke na Vladinoj stranici na Facebooku požalila se da joj se na telefone (...)

 • Mirela Holy - atipična političarka i žrtva vlastitog karaktera

  Mirela Holy - atipična političarka i žrtva vlastitog karaktera

  Daj, ne budi komična, misliš li da bi vrla ministrica pomogla tebi ili meni da smo se našle u škripcu? Ovako bih nekako mogla sažeti komentare ljudi koji (...)

 • Vlada ostala bez ministrice

  Vlada ostala bez ministrice

  Nakon što je u javnost pušteno tri mjeseca staro pismo u kojem pokušava spriječiti da tajnica u HŽ-u postane žrtvom postizbornog "pročišćavanja" poduzeća , (...)

 • Ukoliko se nema novca za žene na porodiljnom - otkaz?

  Ukoliko se nema novca za žene na porodiljnom - otkaz?

  Objavom prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o izmjenama i dopunama zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju pokrenula se bura kritika (...)

 • Raspisan natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova!

  Raspisan natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova!

  Iako je novim Zakonom o Pučkom pravobranitelju predviđeno ukidanje Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova odnosno njezino pripajanje u vidu zamjenika/ce pučkog pravobranitelja za ravnopravnost spolova, Vlada RH je raspisala natječaj za novu Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova.

 • Stop ubijanju žena! Alarm napokon uključen i u Vladi

  Stop ubijanju žena! Alarm napokon uključen i u Vladi

  Smrt desete ovogodišnje žrtve obiteljskog nasilja, HTV-ove novinarke Mirele Sršić-Kovač (40) kojoj je u snu život oduzeo njen suprug, potaknula je prvi sastanak predstavnika svih tijela čiji je posao suzbijanje obiteljskog nasilja, i to na najvišoj razini, koja uključuje i premijerku Jadranku Kosor. – Ministarstvo unutarnjih poslova organizira sastanak na najvišoj razini kako bi se sa svih aspekata razmotrila situacija vezana uz nasilje u obitelji, detektirali problemi i potražila rješenja da bismo postali učinkovitiji u suzbijanju nasilja – poručuje Dubravko Novak, tajnik kabineta ministra policije navodeći kako će  na sastanku biti još ministri pravosuđa, zdravstva...

 • Izrada Nacionalnog akcijskog plana provedbe Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a

  Izrada Nacionalnog akcijskog plana provedbe Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a

  Vlada RH osnovala je Radnu skupinu za izradu prijedloga Nacionalnog akcijskog plana provedbe rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda: 1325 (2000) o položaju žena, miru i sigurnosti, 1820 (2008) o uklanjanju spolno utemeljenog nasilja u oružanim sukobima, 1888 (2009) o borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom u oružanim sukobima i 1889 (2009) o ulozi žena i njihovim potrebama u izgradnji mira nakon oružanih sukoba. Na čelu Radne skupine je s dr.sc. Mario Nobilo, ravnatelj Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

 • Vlada RH donijela Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010. - 2013.

  Vlada RH donijela Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2010. - 2013.

  U Hrvatskoj trenutno na jedan poduzetnički pothvat žena dolaze dva do 2,5 pothvata koje pokreću muškarci, dok je u Americi taj odnos 1:1,5. U Strategiji se stoga kao cilj do 2013. navodi povećanje broja žena koje pokreću poslovni pothvat kako bi se ostvarila razina poduzetničke aktivnosti žena na razini SAD-a.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM