Članci s tagom: vesna-terselic

 • 'Bilo bi poštenije da je Vlada svima rekla da odustaje. Sve ostalo je mazanje očiju'

  'Bilo bi poštenije da je Vlada svima rekla da odustaje. Sve ostalo je mazanje očiju'

  Iako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u petak odaslalo priopćenje pod naslovom Građanski odgoj od iduće školske godine u svim školama , njegov (...)

 • 'Vrijeme je da razjedinjene snage ponovno usmjerimo u obranu civilizacijskih tekovina antifašizma'

  'Vrijeme je da razjedinjene snage ponovno usmjerimo u obranu civilizacijskih tekovina antifašizma'

  Cilj Antifašističke lige je integracija antifašizma u temelje hrvatskog društva, suprotstavljanje svim manifestacijama nacifašizma te zahtijevanje da Hrvatska (...)

 • Antiratna kampanja - 20 godina ispred svog vremena

  Antiratna kampanja - 20 godina ispred svog vremena

  U ponedjeljak, 4. srpnja u Kući ljudskih prava održan je okrugli stol povodom dvadesete godišnjice osnivanja Antiratne kampanje koja je tijekom rata glasno (...)

 • Vesna Teršelič dobitnica povelje "Diana Budisavljević" za 2010.

  Vesna Teršelič dobitnica povelje "Diana Budisavljević" za 2010.

  Novoutemeljenu nagradu "Diana Budisavljević", a koju dodjeljuje Srpsko narodno vijeće, dodijeljena je Vesni Teršelič, za njen dugogodišnji rad na kulturi mira, antiratnim kampanjama, nastojanja da žrtve rata ne budu zaboravljene, kao i napori da se zajednice u bivšoj Jugoslaviji suoče sa proteklim teškim vremenima.

 • Vesni Teršelič nagrada fondacije Schwarzkopf

  Vesni Teršelič nagrada fondacije Schwarzkopf

  Ravnateljica organizacije Documenta iz Zagreba Vesna Teršelič jedna je od dobitnica europske nagrade fondacije Heinza Schwarzkopfa. Kako je navedeno na internetskom portalu FHP-a, u obrazloženju te Fondacije kaže se da su Nataša Kandić, Vesna Teršelič i Mirsad Tokača nagrađeni "zbog svog neumornog rada za mir i razumijevanje u jugoistočnoj Europi".

 • Rodna perspektiva REKOM-a

  Rodna perspektiva REKOM-a

  "Najvažnija je funkcija komisija da prošlost pokušaju integrirati u sadašnjost. Procjenom i moralnom osudom onog što se dogodilo omogućuje se da društvo krene prema budućnosti koja nije opterećena traumama iz prošlosti", istaknula je aktivistica i istraživačica Vesna Kesić te se zauzela da rodna prespektiva bude uključena u konstituiranje, određivanje mandata i funkcioniranja REKOM-a.

Iz drugih medija

AEM