Članci s tagom: vesna-kesic

 • 10 godina Zakona o ravnopravnosti spolova

  10 godina Zakona o ravnopravnosti spolova

  Prvi panel Ženske platforme +2 koja se ove godine održala 4. i 5. u Hotelu Panorama u Zagrebu započeo je temom 10 godina Zakona ravnopravnosti spolova: što smo (...)

 • Kako je Hannah Arendt poimala zlo nacističkog birokrata?

  Kako je Hannah Arendt poimala zlo nacističkog birokrata?

  Film redateljice Margarethe von Trotta o utjecajnoj političkoj filozofkinji 20. stoljeća Hannah Arendt (1906-1975), prikazan u ponedjeljak na desetom izdanju (...)

 • Pravosuđe iz ženske perspektive

  Pravosuđe iz ženske perspektive

  Nije nam bila potrebna Evropska komisija da bismo znali da je uređeno pravosuđe temeljni zahtjevi funkcioniranja pravne države i uređenog društva.

 • Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  To je rasizam – presudilo je na kraju javno mnijenje. Pokušaj propagandne mašinerije EU da iskoristi bruce-leeovsku estetiku, istodobno se tarantinovski (...)

 • Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  "Okupacija" zagrebačkog glavnog trga, po uzoru na svjetski pokret Occupy Wall Street (OWS) trajala je kratko, samo nekoliko sati. Narodni plenum koji je trebao (...)

 • O političkom marketingu u strogo kontroliranom Otvorenom

  O političkom marketingu u strogo kontroliranom Otvorenom

  Prenosimo komentar Vesne Kesić objavljen na gong.hr Uloga medija u posredovanju informacija, više je manje poznata i pripada temeljnim (...)

 • Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Ograđujući se od odgovornosti za maskulinizaciju informativnog programa na HRT-u, Hloverka Novak Srzić je na okruglom stolu slegnula ramenima i rekla kako je zadatak (...)

 • Privatnost i predsjednička kampanja

  Privatnost i predsjednička kampanja

  Pred sam kraj,  predsjednička je kampanja ušla i u ono osjetljivo područje koje razdvaja privatnu od javne sfere u životu kandidata. Iako su i ranije neki kandidati prozivani zbog navodnog obiteljskog nasilja (Primorac), njihova je privatnost u dobroj mjeri držana podalje od očiju javnosti, kao dio nekog džentlmenskog sporazuma.

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Kada počinje život, a kada život postaje ljudsko biće?

  Iako službeno još nije u proceduri, zakon o abortusu već je postao vruća politička tema. Triger je bio zakon o potpomognutoj, ili umjetnoj oplodnji, čiji (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM