Članci s tagom: velika-britanija

 • Surova pravda za za žrtve silovanja

  Surova pravda za za žrtve silovanja

  Prosječna kazna za silovatelje u Crnoj Gori i Srbiji ne prelazi tri godine, dok se njihove žrtve suočavaju sa doživotnom traumom i patnjom.

 • Tradicija koja daja prednost dječacima mogla bi se promijeniti

  Tradicija koja daja prednost dječacima mogla bi se promijeniti

  Žene u Engleskoj imaju jednaka prava kao i muškarci, osim ako nisu članice kraljevske obitelji. Pravila britanske monarhije nalažu da se prijestolonasljednik određuje po spolu, a ne po starosti. U tom slučaju, ako Kate Middleton i princ Wiliam budu imali kćer, ona će postati kraljica samo ako ne bude imala mlađeg brata. No, vrijeme rodne nejednakosti u kraljevskoj obitelji možda se bliži kraju.

 • Feministička ljetna škola: treniranje nove generacije "sufražetkinja"

  Feministička ljetna škola: treniranje nove generacije "sufražetkinja"

  Prevela Franciska Cettl Nakon jednog dana predavanja u ljetnoj školi koju je odabrala, Emily Birkenshaw već je naučila ključnu (...)

 • Direktoricama 50 posto manja plaća nego direktorima

  Direktoricama 50 posto manja plaća nego direktorima

  Žene na direktorskim položajima plaćene su čak 50 posto manje nego njihovi muški kolege na istim pozicijama. Porazne podatke za ravnopravnost spolova pokazalo je novo istraživanje provedeno u 350 najvećih britanskih tvrtki. Prosječna direktorica, naime, prošle je godine kući donijela 178.246 funti u plaći, bonusima, mirovinskim doprinosima i drugim beneficijama, a prosječni direktor čak 357.358 funti.

<< < 5 6 7 8 9

Stup srama

Iz drugih medija

AEM